1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kusura Bakmasın Ama Büyükanıt Yargılanmalı"
Kusura Bakmasın Ama Büyükanıt Yargılanmalı

"Kusura Bakmasın Ama Büyükanıt Yargılanmalı"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtıra olaylarına ilişkin şaşırtıcı açıklamalar yaptı.

13 Ocak 2012 Cuma 10:44A+A-

Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına verdiği yanıtlar şaşırttı.

Darbelere her zaman karşı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, Ben açıkça şunu söyledim; andıç düzenlenebilir, zaten kuralları içinde vardır ama hükümete karşı düzenlenmez varsa suçtur. Hükümeti nasıl düşüreceğim diye andıç mı düzenler bir kamu görevlisi'' ifadelerini kullandı.

''Hukuksuzluk varsa 28 Şubat da sorgulanmalı''

Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinin de hukuksuzluk, haksızlık varsa sorgulanması gerektiğini söyledi.  

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Ben 28 Şubat olaylarının sağlıklı bir sorgulama sürecine tabi tutulacağına inanmıyorum. Nedeni de şu; o süreç bugünkü iktidarı doğurmuştur. Kendisini doğuran sürece karşı dava açmaz. Sorgulamaz da onu'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Gerek 28 Şubat gerekse 27 Nisan, bunların askeri sorumlularının yargılanmasına bir itirazınız var mı? sorusuna ise ''Hayır'' karşılığına verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, insan hakları ve özgürlüklerin kalıcı olarak her kesim için, bizim gibi düşünmeyenler için de geçerli olabilmesi için Sayın Büyükanıt madem ki muhtıra verdi onun da bu süreçte kusura bakmasın ama yargılanması lazım'' dedi.

HABERE YORUM KAT