1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kuşatma Altındaki Halep'te Hayatta Kalma Mücadelesi
Kuşatma Altındaki Halep'te Hayatta Kalma Mücadelesi

Kuşatma Altındaki Halep'te Hayatta Kalma Mücadelesi

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'nin Halep kentinin kuşatma altındaki bölgelerinde gıda stoğu azaldığı için halkın hayatta kalmakta zorlandığını açıkladı.

03 Ekim 2016 Pazartesi 12:49A+A-

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, BBC'ye yaptığı açıklamada, Halep'te gıda fiyatlarının hızla arttığını belirtti.

Stephen O'Brien, "Halep'te birçok kişi günde bir öğün yemek bile yiyemiyor" dedi.

Kente acil gıda yardımının gönderilmeye hazır olduğunu söyleyen O'Brien, bunun için Halep'e saldırıların durması gerektiğini vurguladı.

O'Brien, Suriye'de savaşın şiddet dışı bir çözümle son bıulması için diplomatik çabaların arttırılması gerektiğini de ekledi.

Halep'in direnişçilerin kontrolündeki doğu kesimi, rejimin kuşatması altında.

Rusya da bölgede hava saldırıları düzenliyor.

'275 bin kişi kuşatma altında'

Stephen O'Brien dün yaptığı yazılı açıklamada da, Halep'in doğusunda yaklaşık 275 bin kişinin kuşatma altında yaşadığını, sivillerin ayrım gözetilmeksizin bombardımana ve top ateşine tutulduğunu söylemişti.

Halep'teki sağlık sisteminin "neredeyse bütünüyle ortadan kalktığını" belirten O'Brien, sağlık tesislerinin tek tek tek vurulduğunu belirtmişti.

O'Brien "Binlerce hasta ve yaralı çocuğu tedavi eden bir çocuk hastanesinin de aralarında bulunduğu en az üç hastaneye saldırıyı düzenlediği yönünde haberler alıyoruz" demişti.

Halep'teki durumu "cehennem" olarak niteleyen O'Brien, "Halep'in doğusundaki sivilleri kurtarmak ve korumak için zamana karşı yarışıyoruz. Yaşadıkları cehennemi bitirmek için acil eyleme ihtiyaç var. Kelimeler yeterli değil" diye konuşmuştu.

Rusya ve Suriye güçleri direnişçilerin elinde bulunan Halep'in doğusunu bombalıyor.

HABERE YORUM KAT