1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Kurmanci ve Zazaki dillerde öğretmen ataması çok düşük
Kurmanci ve Zazaki dillerde öğretmen ataması çok düşük

Kurmanci ve Zazaki dillerde öğretmen ataması çok düşük

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, "Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde 50 civarında bir atama gerçekleştirilmişti ama sayısı 20 milyonun üzerinde olan Kürt vatandaşlarımız için bu sayı elbette ki çok düşüktür." dedi.

03 Ekim 2023 Salı 19:54A+A-

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de partisinin iç ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde yaşanan atama azlığının hatırlatılması üzerine Ramanlı, "Öncelikle atama bekleyen Kurmanci, Zazaki ve diğer dillerdeki öğretmenlerin süreç içerisinde ilk zamanlardakine nazaran düşük seviyede, sayıda bir atama yapıldığını hep beraber müşahede ettik. Her ne kadar geçtiğimiz yıl bir kıpırdanma yaşansa da ki Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde 50 civarında bir atama gerçekleştirilmişti ama sayısı 20 milyonun üzerinde olan Kürt vatandaşlarımız için bu sayı elbette ki çok düşüktür." dedi.

"Kurmanci ve Zazaki lehçelerindeki öğretmen açığının bir an önce kapatılması gerekiyor"

Ramanlı, "Biz isteriz ki herkes kendi ana dilini unutmasın, öğrensin ve öğretebilsin. Bu bizim için bir zenginliktir. Üstelik bu ülkenin asli kurucu unsuru olan bir halkın, bir milletin kendi çocuklarına dilini öğretememesi de elbette ki çok büyük bir zafiyet oluşturuyor. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığının müfredatına yerleştirilen seçmeli dersler kapsamında öğretilen Kurmanci ve Zazaki lehçelerindeki öğretmen açığının bir an önce kapatılması gerekiyor. İnşallah bu sene birkaç kat arttırılarak bu eksiklik de zaman içerisinde giderilmiş olur. Bu konuda bizim gerek hükümet nezdinde gerekse özelde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde girişimlerimiz olacak. Biliyorsunuz bu ayın sonuna doğru öğretmen atamaları yapılacak, umuyor ve diliyoruz ki geçtiğimiz yılın en az birkaç katı kadar bir öğretmen ataması yapılmış olsun." diye ekledi.

HABERE YORUM KAT