1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kültür Bakanlığı Şamanist nesil yetiştirmeyi mi hedefliyor?
Kültür Bakanlığı Şamanist nesil yetiştirmeyi mi hedefliyor?

Kültür Bakanlığı Şamanist nesil yetiştirmeyi mi hedefliyor?

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü en çok Nihal Atsız’ın kitaplarını bünyesine dahil etti!

11 Ekim 2022 Salı 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü her yıl devlete bağlı kütüphanelere dağıtmak üzere yayınevlerinden topluca kitap alımı yapıyor. Satın alınan bu kitaplar Türkiye’nin her yerine şehirden taşraya kadar ulaşıyor. Bu sayede tanınırlık ve okunurluk oranlarını artıran eserler aynı zamanda yayınevlerine ciddi ekonomik katkı sağlıyorlar…

Son beş yıldır ise Ötüken Yayınevi’nin eserleri ciddi revaçta. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Ötüken’in bünyesinde bulunan Nihal Atsız’ın eserlerini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak için var gücüyle çalışıyor özetle!

2017-2021 yılları arasında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Ötüken Neşriyat’tan istinasız her yıl alımı yapılan eserler ve yazarları şöyle:

  • Bozkurtlar / Hüseyin Nihal Atsız
  • Ruh Adam / Hüseyin Nihal Atsız
  • Sözde Kızlar / Peyami Safa
  • Yalnızlar / Tarık Buğra
  • Yılkı Atı / Abbas Sayar

Nihal Atsız’ın söyledikleri ve düşünceleri ortada. Açıktan İslam düşmanlığı yapan Atsız, Türkiye’deki birçok milliyetçinin dahi kabul edemeyeceği uç bir noktayı temsil ediyor. Buna rağmen son yıllarda genç yaştaki insanların Nihal Atsız’a yönelik ilgisinin arttığı söylemek mümkün. Belli isimlerle örgütlenen Atsız’ın düşüncelerine yakın gruplar “İslam’ın Türkleri geriye götürdüğü” kabulünden hareketler Gök Tanrı inanışını canlandırmak istiyorlar!

Nihal Atsız gibi ırkçı hezeyanlara bulaşmış Şamanist kimliğe sahip bir ismin kitaplarını tüm Türkiye’ye dağıtmak ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na düşmüş anlaşılan. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ali Odabaş’ın milliyetçi kimliği herkesin malumuymuş…

AK Parti yıllardır ağlaya ağlaya “nesil” yetiştirememekten dem vururken eğitim ve kültür-sanat politikalarında ortaya koyduğu işlerle kendi kuyusunu kazmaya devam ediyor. Nihal Atsız ile yatan İslam düşmanı, ırkçı, egoist bir nesille kalkar! Yarın kimse “nerede hata yaptık?” diye mızmızlanmasın!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum