1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kuleli’de Kur’an Dersi Başvuru Sayısı
Kuleli’de Kur’an Dersi Başvuru Sayısı

Kuleli’de Kur’an Dersi Başvuru Sayısı

Kuleli Askeri Lisesi’nde 24 subay adayı Kur’an- Kerim ve Hz. Peygamber’in Hayatı dersleri başvurdu

19 Kasım 2012 Pazartesi 15:14A+A-

Türk Silahlı Kuvvetlerine subay yetiştiren Kuleli Askeri Lisesi’nde Kur’an- Kerim ve Hz. Peygamber’in Hayatı derslerini almak için 24 öğrenci başvurdu. Bu öğrenciler için iki derslik açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın, askeri okulda Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini bilgiler dersine onay vermesinin ardından bir ilke imza atılarak, TSK bünyesinde bu dersler için iki derslik açıldı.

VATAN’ın askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, TSK Ortaöğretim Okullarının Haftalık Ders Çizelgesine dahil edilen Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini bilgiler seçmeli derslerini almak için yaklaşık 24’e yakın askeri öğrenci dilekçe ile başvuruda bulundu. Başvuru dilekçelerinin işleme alınmasının ardından her yıl ortalama 350 öğrenci alan Kuleli Askeri Lisesi’nde, 12’şer kişilik iki sınıf oluşturuldu. Ayrıca, 4+4+4 değişikliği sonrasında 5 yıl eğitim veren askeri liselerde önümüzdeki yıldan itibaren 4 yıl eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

TSK, Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin askeri liselerin müfredatına girdiğini şöyle duyurmuştu:

“1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 58’inci maddesindeki “MEB veya diğer bakanlıklar tarafından açılacak okullar (Askeri Liseler dâhil) ile özel okulların derecelerinin tayini, MEB’e aittir. Askeri eğitim kurumlarının dereceleri MSB ile birlikte tespit edilir.” hükmü gereği Askeri Liseler (Astsubay Meslek Yüksek Okulları dahil) eğitim ve öğretim faaliyetlerini MEB müfredatına tabi olarak yürütmektedir. 6287 sayılı Kanunla, “Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur” hükmü getirilmiştir.”

 “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 14 Ağustos 2012 tarihli ve 124 sayılı kararıyla, “Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler” dersleri liselerin 2’nci grup seçmeli dersler listesine eklenmiştir. TSK Ortaöğretim Okulları Yönetmeliği’ne göre; “MEB’e bağlı Anadolu liselerinin fen bilimleri alanına denk program” uygulamakta olan TSK Ortaöğretim Okullarında da, bahse konu düzenlemelerin yapılabilmesi maksadıyla; 6287 sayılı Kanun ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Kararında belirtilen seçmeli dersler, diğer seçmeli derslerle birlikte TSK Ortaöğretim Okullarının Haftalık Ders Çizelgesine dahil edilmiştir. Bu kapsamda hazırlanan haftalık ders çizelgeleri; TSK Ortaöğretim Okulları Yönetmeliğinin 21’inci maddesi gereği onaylanmak üzere MEB’e gönderilmiş ve MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 183 sayılı kararıyla 5 Ekim 2012 tarihinde onaylanmıştır.”

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum