1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Küçüğün de küçüğü ortağı gemiden indirin!
Küçüğün de küçüğü ortağı gemiden indirin!

Küçüğün de küçüğü ortağı gemiden indirin!

Doğu Perinçek’in geminin rotasını biz çiziyoruz açıklamalarına dair hükümetten hiçbir açıklama gelmezken, Ali Babacan partisinin il kongresinde bu konuya değinerek 28 Şubat’ın destekleyicisinin gemiden atılması gerektiğini ifade etti.

07 Aralık 2020 Pazartesi 16:49A+A-

HAKSÖZ HABER

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Muş İl Kongresinde konuştu. Babacan konuşmasında geçtiğimiz günlerde Perinçek’in Ak Parti için söylediği "geminin kaptanı onlar ise geminin rotasını da biz çiziyoruz" açıklamalarını hedef aldı.

Kendisini iktidarın ortağı ve iktidarın rotasını çizen kişi olarak lanse eden Perinçek’i hedef alan Babacan şöyle dedi:

“Ben ve arkadaşlarımın hükûmette olduğumuz dönemlerde, demokratik haklarla ilgili önemli iyileştirmeler yaşanmıştı. Bugün geldiğimiz noktada bu iyileştirmelerin birer birer geriye götürüldüğünü görüyoruz. Âdeta filmi geri sarıyorlar. Bizi 90’lı yılların karanlığına götürüyorlar. Bakıyoruz, çete liderleri tehditler savuruyor. Küçük ortak çete liderlerine methiyeler düzüyor. Büyük ortak ise izliyor, hatta bu anlayışa sahip çıkıyor. Sadece bu da değil, biliyorsunuz bir de küçüğün de küçüğü bir ortak var. Hani şu 28 Şubat destekçisi olan. ‘Biz iktidarla aynı gemideyiz, rotayı biz çiziyoruz’ diyor. Biz bu ülkeyi çetecilere, 28 Şubatçılara, vatandaşımızın haklarına göz dikenlere bırakmayacağız.”

Babacan sözlerine şöyle devam etti,

“28 Şubat sürecinde çok büyük bir zulüm gördük. Büyük mağduriyetler, haksızlıklar yaşandı. 2002’den itibaren o zulme karşı çok büyük adımlar atıldı. Mağduriyetler giderildi. Vatandaşlarımız çok önemli haklarını tekrar kazandılar. Başörtüsü yasağıydı, İmam Hatiplerle ilgili sıkıntılardı, biliyorsunuz. Türkiye, olması gerektiği gibi bu sıkıntıları aştı. Bugünkü iktidar şöyle bir hava oluşturmaya çalışıyor. ‘Bakın, ben gidersem o yasaklar tekrar gelebilir’ diye satır altından işlemeye çalışıyor. Biz, vatandaşımızın kazanılmış bütün haklarının kefiliyiz. Kazanılmış hiçbir haktan bir adım geri atılmaz, atılamaz. Bunu iddia eden büyük ortak samimiyse, 28 Şubat zihniyetinde olan küçüğün de küçüğü ortağı gemiden indirsin hele.”

HABERE YORUM KAT

5 Yorum