1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 'Kovboy' giyimli Amerikan muhafızlar göçmenlere kırbaçla saldırdı
'Kovboy' giyimli Amerikan muhafızlar göçmenlere kırbaçla saldırdı

'Kovboy' giyimli Amerikan muhafızlar göçmenlere kırbaçla saldırdı

Atlı kovboy kılıklı ABD’li muhafızlar ellerindeki kırbaçlarla sınırı geçmeye çalışanlara vurdu. Kovboy filmlerinde Kızılderilileri öldüren katillerin kılığına giren göçmen karşıtı görevlilerin atalarını örnek aldıkları görüldü.

23 Eylül 2021 Perşembe 09:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Temmuz ayında Haiti Cumhurbaşkanı Moise'in suikast sonucu öldürülmesi ve Ağustos ayında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Meksika üzerinden Haiti'den ABD'ye geçmeye çalışan göçmen sayısını ikiye katladı.

Binlerce göçmenin ABD’ye ulaşmaya çalıştığı düşünüldüğünde her geçen gün artan göçmen sayısı karşısında ABD, daha önce Trump’ın aldırdığı karar ile Meksika sınırına yüksek duvarlar inşa etmişti.

Alınan önlemlere rağmen ABD’ye ulaşmaya çalışan göçmenlerin çocukları sınırın öteki tarafına geçirilmiş aileleri ise sınırın gerisinde bırakılarak yıldırma politikası izlenmişti.

ABD dünyaya en büyük olmanın getirdiği güçle zulüm ederken, ülkesine sığınmaya çalışanlara karşı da oldukça şedid tutumlar sergilemeye devam ediyor.

Eylül ayında kayda alınan görüntülerde atlı kovboy kılıklı ABD’li bir grubun ellerindeki kırbaçlarla sınırı geçmeye çalışanlara vurduğu anlar kayda geçti.

ABD’nin Teksas eyaletinden ülkeye göçmen girişimini engellemek için devriye gezen atlı sınır muhafızlarının 2021 Eylül’ünde çekilen görüntülerinde kırbaçlarını göçmenlere salladığı görülüyor. Göçmenleri sözde engellemeye yönelik bu saldırgan tavra sahip ırkçıların görüntüleri kan dondururken görüntülerin ortaya çıkmasıyla ABD tepkilerin odağına oturdu.  

 

GZT ekibinin 'Kovboy' giyimli Amerikan muhafızlarını anlattığı içerik,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum