1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KOSOVA

  4. Kosova'da Gerilim Tırmanıyor
Kosova'da Gerilim Tırmanıyor

Kosova'da Gerilim Tırmanıyor

Kosova'da cumhurbaşkanlığı seçimi, Meclis dışında dışarda protesto gösterileri, içinde ise köpekler birimi olarak bilinen G6 mensuplarının nezaretinde ve gaz protestoları sonucu ertelendi.

26 Şubat 2016 Cuma 18:06A+A-

Kosova'da yeni Cumhurbaşkanının seçileceği Meclis oturumunda muhalefet partileri toplantı sonuna doğru yine göz yaşartıcı gaz attı. Kendin Karar Al Hareketi ve Kosova'nın Geleceği için ittifak milletvekillerinden Teuta Haciu, Faton Topallı bu sefer göz yaşartıcıları atan isimler oldu. Çıkan olaylar sonrası cumhurbaşkanlığı seçimleri ertelendi.

KosovaPress muhabirinin bildirdiğine göre, kurumlar avlularında Polisin 31 değişik aracı hazırlıklı bekliyor. Polis kamyonları içinden kopek havlamalarının da işitildiği bildiriliyor.

KosovaPress kaynaklarına göre, Meclis binası içerisinde köpekler birimi olarak bilinen G6 birimi mensupları da girmiş bulunuyor.

Cumhurbaşkanı oylaması için meclis oturumuna ‘Sırp Listesi’ milletvekilleri de katılmıştı.

KosovaPress’in bildirdiğine göre ‘Sırp Listesi’ milletvekilleri Meclis salonunda olacaklar, ancak bu milletvekillerin, cumhurbaşkanı lehine veya aleyhine oy kullanacakları halen resmen bilinmiyor.

PRİŞTİNE'DE İKİ TARAF DA KARŞI KARŞIYA GELDİ

Bu arada, bugün Priştine meydanında olası muhtemel olaylar için güvenlik güçleri teyakkuz halinde beklemeye devam ediyor. Çünkü hem Haşim Taçi'yı destekleyenler hemde muhalefet sempatizanları, aynı meydan çevrisinde. Meclis Başkanı Kadri Veseli de yaptığı açıklamada, durumun son derece ciddi olduğunu söyledi.

TAÇİ'NİN MEMLEKETİNDE KUTLAMA HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Kosova Demokratik Partisi - PDK Genel Başkanı Taçi’nin, doğum yeri Skenderay’da kutlamalar için hazırlıklar başladı. Cumhurbaşkanı seçiminin gerçekleşeceği gün, Taçi’ye destek için Skenderay’dan Priştine’ye ücretsiz otobüsler kaldırıldı. Yine Kosova'nın farklı köylerinden de Taçi sempatizanları Priştine meydanına geldi.

Kendin Karar AL Hareketi milletvekili Albin Kurti, Taçi’nin Cumhurbaşkanlığa seçilmesine karşı, protesto gösterisinin bugün Meclis oturumundan 1 saat önce yapılacağını duyurmuştu. Kurti, iktidarın, Kosova’da Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulması ve Karadağ ile Devlet Sınırı Anlaşmalarını kabul eden bir şahsın “kaçak yollardan” Cumhurbaşkanı görevine seçmeyi çalıştığını iddia ediyor. Kurti, protesto gösterisinin geniş katılımlı bir eylem olacağını da söylemişti.

Kosova’daki yabancı misyonlar da, bugün Priştine sokaklarında şiddet olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekmişti. Taçi’nin cumhurbaşkanlığına seçilmesine karşı koyanlar ile Taçi’yi destekleyenler arasında silahlı çatışmalarında yaşanabileceğini de uyaran yabancılar, Priştine meydanlarının savaş alanına dönebileceğine işaret etmişti. Bu arada yabancı ülke büyükelçilikleri de vatandaşlarına Priştine sokaklarında temkinli davranmaları uyarısında bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT