1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KOSOVA

  4. Kosova Muhalefetinden İstifa
Kosova Muhalefetinden İstifa

Kosova Muhalefetinden İstifa

Kosova'da hükümetin Sırplara ayrıcalık tanıyan ve ülke sınırında toprak kaybına sebep olan anlaşmalara imza atmasına tepkileri ile gündeme gelen muhalefet partisi başkanı Ramush Haradinaj Milletvekilliğinden istifa etti.

20 Şubat 2016 Cumartesi 12:04A+A-

Kosova Geleceği için İttifak-AAK Başkanı Ramush Haradinaj, milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifayla ilgili Ramush Haradinaj şunları söyledi:
“Kosova Meclis’in Hükümet’in yaptığı Anayasa ihlallerinin örtüldüğü bir kuruma dönüştüğünü görürken; siyasi talimatlar üzere milletvekillerin polis tarafından sürüklendiği Meclis’i görürken; muhalefet milletvekillerinin keyfi karar üzere Meclis’ten uzaklaştırıldıklarını görürken, Kosova Cumhuriyeti Meclisi milletvekilliğinden istifa ediyorum.

Görevim süresince, sınır ve birlik anlaşmaları olmak üzere iki ihtilaflı anlaşmanın imzalanmasıyla yapılan hatalar dahil ülkenin çıkarından olan derin endişelerle ilgili sesimi yükseltmek çabasında bulunurken Meclis gaspçı yönetimi tarafından engellendim.

Bu ülkenin aşırı sorumsuz ve cahil iktidarı sonucu, milletvekili olarak tek çareyi gazla karşı koymak mantığıyla hareket ettim.

Bugünden sonra Kosova Cumhuriyeti Meclisi’nin artık demokratik bir kurum olmadığını düşünüyorum ve sonuçta artık kendimi bu yasamanın bir bölümü olarak görmüyorum.”

HABERE YORUM KAT