1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Koş Cübbeli, Perinçek kardeşin zor durumda!
Koş Cübbeli, Perinçek kardeşin zor durumda!

Koş Cübbeli, Perinçek kardeşin zor durumda!

Vatan Partisi'nden Haksöz ve Kenan Alpay hakkında iftira ve yalan dolu bir basın bildirisi paylaşıldı. Bildirinin içeriği Cübbeli muhbirinin Haksöz'e yönelttiği iftiralarla örtüşünce akıllara Cübbeli ve Perinçek'in kaynaklarının benzerliği geldi.

30 Kasım 2020 Pazartesi 17:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Bukelamun kimliği ile bilinen Vatan Partisi, Haksöz Genel Yayın Yönetmeni Kenan Alpay’ın Habertürk'te Doğu Perinçek'e atıfla söylediği sözlerine karşı, sitesinde bir basın açıklaması paylaştı. Paylaşılan basın açıklaması metnindeki ifadeler ve iftiralar, Cübbeli muhbirinin söylemleriyle benzerlik taşıyınca akıllara aynı kaynaktan mı besleniyorlar sorusunu getirdi. 

Cübbeli Ahmet, Doğu Perinçek'i vatansever bir kişi diye niteleyerek "Onunla aynı gemideyiz." demişti. Bu sözleri ile Perinçek'e olan yakınlığını ifade eden Cübbeli'nin, Kenan Alpay'ın Perinçek'i sıkıştırdığı cenderede Perinçek'e yardıma koşması beklendi.

cubbeli2.jpeg

inkedcubbeliahmet-perincek.jpg

Vatan Partisinin sitesinde yer alan basın bildirisinde Kenan Alpay’a ve Haksöz camiasına açıkça kin ve nefret kusuldu. Haksöz camiasından ‘Haksöz Tarikatı’ olarak bahseden basın bildirisini okuyanların görebileceği üzere iftiralarla dolu metinde Haksöz Haber CIA ile ilişki içerisinde yer alan bir kuruluş olarak lanse edildi.

Haksöz Tarikatı’nın liderlerinden Kenan Alpay, 27 Kasım 2020 günü Habertürk’te Hülya Hökenek’in sunduğu Enine Boyuna programında, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e karşı CIA ağzıyla iftiralarda bulunmuştur” denilerek Doğu Perinçek’in yalanlarına ve ikiyüzlülüğüne karşı doğruları söyleyen Kenan Alpay hedef tahtasına oturtulmaya çalışıldı.

Habertürk’te konuşan Kenan Alpay, “Türkiye’nin en marjinal partisinin lideri 50 yıldır bütün siyasi hayatı provokasyonlarla, darbelerle, hukuk dışı yollarla, yöntemlerle geçmiş adam Türkiye’nin yargısını ‘altın devir’ diye niteliyor ve birileri de buna seviniyor. Bundan bir tedirgin olurum ben. …Maoculuğun, darbeciliğin, 28 Şubatçılığın, cuntacılığın, İslam karşıtlığının, her türlü provokasyonun lideri bir adam, bu ülkenin yargısını ‘altın devir’ diye niteliyorsa tüylerimizin diken diken olması lazım” ifadelerini kullanarak Doğu Perinçek’in hayali perspektifini eleştirmişti.

Vatan Partisinin basın metninde, “Kenan Alpay’ın iftiralarına sırayla yanıt vermek gerekirse, öncelikle belirtmek gerekir ki bugün Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e “İslam karşıtı, darbeci, cuntacı” vb. iftiralar atmak veya 28 Şubat gündemi üzerinden saldırmak, bir Amerikancı cephenin yükselen faaliyeti haline geldi. CIA kaynaklı aynı iftiraları, Alpay’ın PR’ını yaptığı Davutoğlu’ndan da düzenli olarak dinliyoruz. Amaçlarının, Vatan Partisi ile AK Parti içindeki muhafazakâr kesimlerin arasını açmak olduğu aşikâr. Ayrıca ABD’nin RAND Corporation raporunda yazdığı gibi, Türkiye’deki ana kutuplaşmanın, ABD- PKK-FETÖ’ye karşı tutumlarda kendisini belli eden milli-gayrimilli ekseninden çıkıp, yeniden laik-anti laik eksenine geçmesini şiddetle arzuluyorlar” sözlerine yer verildi. 

Açıkça görüldüğü üzere Rusya ve Çin ile ilişki içerisinde olan, 28 Şubat Darbecilerini alkışlayan, Aydınlık gazetesi gibi yayın organlarında sürekli olarak Müslümanları aşağılayan, kendisini eleştiren herkese yapıştırdıkları CIA ve ABD mandaları etiketlerini, sığındıkları Rus ve Çin eksenli Maoculuğun bir yansıması olarak duymaktayız.

Basın metninde, “…“Altın Çağındaki Yargı” Amerikancıların tüylerini diken diken etmeye devam edecektir. Unutmamak gerekir ki Alpay’ın Perinçek düşmanlığında en yakın müttefiki yurt dışındaki kaçak FETÖ’cülerdir. Alpay’ın çıktığı her programda konuyla alakalı alakasız, azgın Perinçek saldırganlığının nedeni bu çerçevede anlam kazanır” ifadelerinde görüldüğü üzere Kanun hükmünde kararnameler ile işlerinde edilen, yargılamaları yapılmadan hapsedilen kişilerden bahsederek yargının görevini yerine getirmesini talep eden Alpay, FETÖ ile işbirliği içerisinde gösterilmeye çalışılmaktadır. Doğu Perinçek’in bukalemun gibi devir değiştiğinde güçlü kimse ona yaltaklanmaya çalışan yapısına dikkat çeken Alpay suçlu gösterilmeye çalışılarak, asıl kabahatli olanın Doğu Perinçek olduğu saklanmaya çalışılmaktadır.  

Vatan Partisi ve Aydınlık ekibinin Doğu Perinçek liderliğinde, Çin ile ilişkileri kuvvetlendirirken bir yandan Müslümanların haklarını savunduğunu iddia etmesi ne yaman çelişkidir.

Kendi kör kuyularında sadece çıkarları uğruna, Doğu Türkistanlıların Çin komünizmi altında soykırıma maruz kalmasına sessiz kalanların Hz. Muhammed’e ve onun değerlerine sahip çıktığını iddia etmesi yalandan başka bir şey değildir. Üstelik ABD’nin Suriye’yi tahrip etmesine ses çıkartırken Rusya’ya karşı tek kelime etmeyen bir de Rusya’yı ve Esed’i haklı çıkarmaya çalışan şebbiha mantığının nasıl bir açıklaması olabilir. Rusya’nın Suriye’de yüzbinlerce sivili öldürdüğünü tek bir defa bile söyleyemeyen, Esed gibi bir katile arka çıkan Perinçek aklının Türkiye’de kendisini özgürlük yanlısı, İslam müdafisi olarak sunması saçma sapan bir iddiadan öteye geçemezken basın metninde şu ifadelere yer veriliyor: “Öte yandan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İslam dinine, Hz. Muhammed’e ve dinin diğer kutsallarına olan saygısı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Makaleleri ve kitaplarıyla, Hz. Muhammed’in büyük bir Medeniyet Devrimcisi olduğunu anlatan, Genel Başkanımızdır. Ayrıca Vatan Partisi’nin 50 yıllık emperyalizmle mücadele geçmişinin önemli bir kısmını, işgal edilen ve saldırıya uğrayan Müslüman ülkelerle dayanışma ve ortak mücadeleler oluşturmuştur. Vatan Partisi, Filistin’in İsrail’e karşı savunulmasında şehitler vermiş bir partidir. ABD’nin Irak ve Libya işgaline, Suriye yıkıcılığına karşı en önde tavır koymuştur. Vatan Partisi, emperyalist-siyonist saldırı altındaki İran’la her zaman dayanışma içindedir.”

Vatan Partisinin karanlık geçmişini unuttuğumuz mu düşünülüyor? Turan Dursun gibi İslam düşmanı bir sapkının "Din Bu/Tabu Can Çekişiyor"', "Kulleteyn" gibi her tarafından yalan ve iftira taşan kitaplarını yayınlayan Perinçek şebekesi, hiç utanmaksızın Müslüman bir toplum için "camilere sızdılar" gibi başlıklar atabiliyordu. Bir zamanlar camileri boşaltmak, Kur'an kurslarını, İlahiyat ve İmam Hatipleri kapattırmak için askeri cuntalarla işbirliği yapan Vatan Partisi sizin partiniz değil miydi? Yine siz değil miydiniz, Salman Rüşdi'nin Şeytan Ayetleri kitabını Aydınlık Gazetesi'nde tefrika ederek ülke ve toplumu kaosa, çatışmaya sürüklemeye çalışanlar? 2000'e Doğru Dergisi'nde ateizm propagandası yapanlar da siz değil miydiniz? Yine aynı siz "Kuran'ı Kerim'in orjinali yakıldı mı" haberleri yapıyordunuz. Bugün gerçekten İslam müdafiiliğinden bahsediyorsanız önce bir öz eleştiri yapmalı ancak ondan sonra konuşmalısınız.

Vatan Partisinin basın bildirisi giderek uzarken akıl ve mantığı zorlayan ithamlar, iftiralar ve yalanlara karşılık, çamur at izi kalsın anlayışının hakim olduğu görülüyor. Kenan Alpay defaatle programlarda Doğu Perinçek’in yalan, yanlış ve tutarsız iddialarını açığa çıkarırken Vatan Partisinin basın metnindeki yalanları çözümlemek kimi zaman anlamsız olabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

15 Yorum