1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Körler sağırlar birbirini ağırlar!
Körler sağırlar birbirini ağırlar!

Körler sağırlar birbirini ağırlar!

Adıyaman'da Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerini görmediğini iddia eden Halk TV muhabirine Diyanet'ten açıklama geldi.

16 Şubat 2023 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin başından beri afet bölgesinde yaşananlar hakkında şaibe oluşturmaya çalışan yayın organları depremin üzerinden on gün geçmesine rağmen algı operasyonuna devam ediyorlar!

Türkiye halkı ve Türkiye ile dayanışma içerisindeki halklar depremin yaralarını sarmak için örnek olacak bir dayanışma ruhu ortaya koyarken sol-Kemalist yayın organları siyasi rant peşinde koşuyor. Dertleri deprem üzerinden hükümeti yıpratmak…

İktidarın eksiklikleri her zaman tartışmaya açık bir konu. Türkiyeliler de süreci takip ettikten sonra kararlarını vereceklerdir ancak durmaksızın dezenformasyona başvurmak art niyetin göstergesi!

Son olarak bölgede bulunan Halk TV muhabiri Adıyaman'da Diyanet İşleri Başkanlığı elemanlarını görmediğini iddia etti. “Diyanet görevlilerini ben görmedim. Belki ben görmedim, gören varsa çıksın söylesin. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 140 binden fazla personeli var. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir tek ekibi olmaz mı, hiç eğitim verilmedi mi? Afet zamanlarında neler yapılır eğitimi vermek zorundayız." 

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan ise Halk TV'de dile getirilen iddialarla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yayınladı.

"Adıyaman'da 1500 görevlimiz gece gündüz görev yapıyor"

Orhan sosyal medya hesabından iddiaları ret ederek şu ifadeleri kullandı:

"Halk TV yine Diyanet ile ilgili kirli bir algı peşinde. Kanala bölgeden bağlanan muhabiri Adıyaman'da 1 tane bile Diyanet görevlisi görmediğini iddia ediyor. Adıyaman'da 1500 görevlimiz gece gündüz demeden depremin yaralarını sarmak için görev yapıyor."

Deprem ile alakalı bilgi vermesi gereken muhabirin Diyanet’i hedef göstermesini nasıl izah edebiliriz? Kendisi gör(e)mediyse hazır Adıyaman’dayken keşke yetkililere sorsaydı. Onun "göremediğini" stüdyodakiler de hiç sorgulamadan kabul etmiş. Körler sağırlar birbirini ağırlar... Dert gerçekleri aktarmak olmayınca her şey kara propaganda malzemesine dönüşüyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum