1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Konya’da "Sözünde Duranlar"a Vefa Gecesi
Konya’da "Sözünde Duranlar"a Vefa Gecesi

Konya’da "Sözünde Duranlar"a Vefa Gecesi

Grup Yürüyüş, Konya’da şehidlerimiz için düzenlenen “Sözünde Duranlara Vefa Gecesi”nde konser verdi.

15 Mart 2016 Salı 15:09A+A-

Haksöz Haber

Konya İnsan ve Medeniyet Hareketi bünyesindeki gençlik faaliyetlerini sürdüren Genç Hareket ile kısa adı KAMET olan (Kültür Ahlak ve Medeniyet Topluluğu)’nun KTO Konferans Salonu’nda düzenlediği “Vefa Gecesi” programı Konya Genç Hareket Başkanı Ekrem Doğan'ın konuşması ile başladı.

“Kur’an Onlara ‘Sözünde Duranlar’ Der”

Doğan, Müslüman gençlerin sözünde duranlar olarak tabir edilen önde giden şehidleri iyi anlamaları gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

 “Bizler Müslüman gençleriz, kendimizi böyle tanımlıyoruz. Kapitalizm, emperyalizm, postmodernizm gibi kavramlarla başlayan ve bu kavramlarla devam eden cümlelerden hepimiz sıkıldık. Biz kendimizi kendi kavramlarımızla tanımlamak istiyoruz. Bizi bir Batılıya dönüşmeye zorlayan bu kafa karıştırıcı kelimelerden ve kavramlardan sıyrılarak Müslümanca düşünmek istiyoruz. Coğrafyamızı büyük bir kabristana dönüştürmek isteyen bu zalimlere emperyalist güçler falan demek istemiyoruz. Biz Kur’an tabiri olarak onlara kâfirler demek istiyoruz. Bunu, onları ötekileştirmek için değil, kendimizi doğru tanımlamak için ve kendimizi berikileştirmek için söylüyoruz. Onların kullandıkları kavramlarla kendimizi tanımlamak istemiyoruz. Biz Müslümanız ve her bir ferdi birbirine Allah tarafından kardeş kılınmış büyük bir ümmet topluluğuyuz. Sözünde duranlar bizim kavramlarımızdan biridir, Kur’anî bir kavramdır. Kur’an onlara, sözünde duranlar, der. Şehadet belki çok kullanılan bir tabir olduğu için kullanmadık. Sözünde duranlar aynı zamanda bedelini canıyla ödeyen şehidlerdir. Vefa gecesi sanırım bu amaca hizmet edecek ve şehidliği gençlere daha iyi anlatmaya çalışacak.”.

“Bedeli Ödenmedikçe Hiçbir Dava Başarıya Ulaşamaz”

Programın konferans bölümünde konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Onlar bu şehrin sokaklarına şehadetin bir yaşam biçimi olduğunu öğrettiler, bize bir miras bıraktılar. Bedeli ödenmedikçe, hak dahi olsa hiçbir dava başarıya ulaşamaz ve mazlumlar hak olan davalarında sebat ettikçe, dünyanın kirlenmiş bilinci onlara bulaşamaz. Saplanır ciğerime mazlum bebeklerin sesi, eğer ahdimizden dönersek, eğer sözümüzden dönersek, eğer sözünde duranlara vefa göstermezsek, yitirsin analarımız bizleri, yitirsin sağ ellerimiz hünerlerini, dar ağaçlarına pervası olmayan Şeyh Saidler kalkan olur Kur’an'ın yapraklarına, kâh Erbilli Esat olduk, kâh İskilipli Atıf, kâh Konyalı Muhammed Rıfat olduk, kâh hayatını hizmete adayan Said Nursi. Allah’ım hayatımızı şahid, mematımızı şehid kıl! Amin.”

salon-001.jpg

Program Grup Yürüyüş konseriyle devam etti. Şehidler ve ümmet coğrafyasındaki direnişlerle ilgili eserlerini seslendiren Grup Yürüyüş’e katılımcılar da eşlik etti.

grup_yuruyus.jpg

Program yapılan dua ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum