1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kocaeli’nde Suriye ile Dayanışma Günleri
Kocaeli’nde Suriye ile Dayanışma Günleri

Kocaeli’nde Suriye ile Dayanışma Günleri

Özgür-Der Kocaeli Girişimi, “Suriye ile Dayanışma Günleri" başlığı altında bir etkinlik düzenledi.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 13:29A+A-

Kocaeli’nde bu yıl beşincisi 11-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Kocaeli Uluslararası Kitap Fuarı 11 Mayıs günü başladı. Yüzlerce yayınevi ve STK’nın katıldığı fuar 11-19 Mayıs tarihleri arasında her gün 10:30-21:00 saatleri arasında ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak.

Özgür-Der Kocaeli Girişimi de, merkezi İstanbul’da bulunan Özgür Çocuk Kulübü ve Ekin Yayınları’nın katkılarıyla fuarda “Suriye ile Dayanışma Günleri” başlığı altında bir stand açtı.

“Amacımız Suriye’yi Gündemleştirmek”

Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan Özgür-Der Kocaeli Girişimi sözcüsü Haşim Ay, Özgür-Der olarak şuana kadar hem genel merkez, hem şubeler düzeyinde ve hem de İzmit ölçeğinde Suriye İntifadasıyla dayanışma amacıyla çeşitli eylem ve etkinlikler yapa geldiklerini belirterek, 9 gün boyunca sürecek olan fuarı da Suriye’deki durumu daha fazla gündemleştirmenin bir imkânı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Son günlerde Reyhanlı katliamı üzerinden Suriye’nin bir kez daha çeşitli toplum, siyaset ve medya kesimlerince olumsuz bir zeminde gündemleştirilmeye başladığını belirten Ay, Esedseverciliğin basiretlerini bağladığı kimi kesimlerin Reyhanlı katliamını Suriyeli muhacirlere karşı bir saldırı ve kışkırtma fırsatına dönüştürme niyetini belli ettiğine dikkat çekerek; Reyhanlı’daki muhacirlerin bir kısmı arasında bugün tersinden göç olayının başlamasının bunun acı bir sonucu olduğunu kaydetti. Reyhanlı katliamının tetikçilerinin belli olduğunu belirten Ay, buna rağmen Esedseverlerin doğrudan veya dolaylı olarak sorumlusu oldukları katliamı Esed lehine ve AK Parti hükümeti, Suriye direnişi, Suriyeli muhacirler ve onlara destek olmaya çalışan toplum kesimlerine karşı çirkin bir saldırıya dönüştürmeye çalıştığını söyledi. Ay, “Sayısı az olmakla beraber örgütlülük düzeyi iyi ve sesi çok çıkan bu mazlum Suriye halkının düşmanlığı paydasında buluşan güruhun kışkırtıcı ve saldırgan tutumlarına inat bizler bu etkinlik aracılığıyla bir kez daha Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz!” dedi.

Çocuklar Suriyeli Kardeşlerine Destek İçin Yazdılar!

“Suriye ile Dayanışma Günleri” standında Suriye gündemi Özgür Çocuk Kulübü’nün hazırlayıp Ekin Yayınları’nın bastırdığı “Suriye Günlüğü” isimli dergi-kitap üzerinden yapılıyor. İçerisinde Suriyeli çocukların da yer aldığı bir grup Özgür Çocuk Kulübü üyesinin yazdığı kitabın tüm gelirleri Suriyeli yetimlerin yararına kullanılacak. Bu kitap, en temelde “Çocuklarımıza Suriye’yi nasıl anlatalım?” sorusunun bir cevabı olarak hazırlanmıştır.

Yanı sıra Ekin Yayınları arasından çıkan Ortadoğu devrimleri konulu bir kitaplığın da tanıtım ve satışa sunulduğu stantta ayrıca Grup Yürüyüş’ün İntifadanın müzikal tanıklığı niteliğinde olan “Hurriya” isimli son albümüne de yer verilmektedir.

Kocaeli Uluslararası Kitap Fuarı’nda B92 numarasıyla yer alan Özgür-Der Suriye ile Dayanışma Günleri standı 19 Mayıs Pazar akşamı saat 21:00’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

kocaeli_suriye-gunleri.jpg

HABERE YORUM KAT