1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Klasik Cumhuriyet haberciliği!
Klasik Cumhuriyet haberciliği!

Klasik Cumhuriyet haberciliği!

Cumhuriyet gazetesi beklendiği üzere, Tevhid bayrağı taşıdığı için yaşlı bir vatandaşın saldırıya uğramasına ilişkin haberlerde çarpıtma ve dezenformasyonu sürdürüyor.

04 Ocak 2024 Perşembe 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet gazetesi bugün Fatih Altaylı’nın ifadeye çağrılmasına dair bir haber yapmış. Haberde gazeteci kılıklı küfürbazın 5 Ocak Cuma günü Savcılıkta ifade vereceğine değiniliyor. Ne var ki haberin sunuşu tam bir çarpıtma mantığı içermekte. Haber manşeti ve sürmanşet şöyle:

“Soruşturma başlatılmıştı: Fatih Altaylı’nın ne zaman ifade vereceği belli oldu

İki ayrı suçlamadan hakkında resen soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, ifade vermek için yarın (5 Ocak Cuma) adliyeye gelecek.”

Haber metni ise şöyle devam ediyor:

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ege Akersoy, 1 ocakta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından elinde hilafet bayrağıyla yürüdüğü iddia edilen İsmail Aydemir ile tartışmış, sonrasında ise yumruk atmıştı.

Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Aynı gün polisin yanında Akersoy'a tokat atan ve adının Oğuzhan Toksoy olduğu iddia edilen şahıs hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadığı öne sürüldü.

RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gazeteci Fatih Altaylı ise sosyal medya hesabından "Eline sağlık" şeklinde paylaşımda bulunmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Altaylı hakkında 'suçu ve suçluyu övmek ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarından resen soruşturma başlatmıştı. Fatih Altaylı, başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere savcılığa çağrıldı.

Fatih Altaylı, yarın (5 Ocak cuma) Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne gelerek, şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade verecek.

Görüldüğü üzere habere girerken saldırganın üniversiteli kimliği ayrıntısıyla vurgulanıyor, son sınıf vurgusu ise özellikle hatırlatılıyor ki cezaevine konulmasının eğitimi hayatını engelleyeceği düşünülsün! İsmail Aydemir hakkında ise herhangi bir sıfat kullanılmamış. Dolayısıyla haberden ‘masum üniversite öğrencisi’nin babası yaşındaki bir insanı yumrukladığı gerçeğine ulaşamıyorsunuz.

Daha dikkat çeken husus ise İsmail Aydemir’in elinde hilafet bayrağı ile yürüdüğünün iddia edildiği vurgusu. Aradan 4 gün geçti ama Cumhuriyet hala hilafet bayrağı diye bir bayrak olmadığını, söz konusu bayrağın Kelime-i Tevhid yazısından ibaret olduğunu öğrenememiş! E, normaldir, Kemalistlerin bir şeyler öğrenmesi zaman oluyor tabi ki!

Ne var ki ‘haber’ sadece ‘yanlış bilgi’ ile sürmüyor, doğrudan çarpıtma da var. Neymiş, tartışmışlar! Tipik manada suçu hafifletme çabası. Oysa ortada bir tartışma geçmediği, mağdurun yürüdüğü sırada sanığın doğrudan üzerine gelip hakaret ederek kendisini yumrukladığına dair beyanı ortada.

Haberin devamında ise bu saldırganlığa yönelik çevredeki bir vatandaşın tepkisi özenle gündemleştiriliyor ve saldırgan Ege Akersoy’a tokat atan Oğuzhan Toksoy hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı belirtiliyor. Bu da yalan! Çünkü Oğuzhan Toksoy’un savcılıkça ifadesi alındı.

Haberin devamında ise Fatih Altaylı’nın “eline sağlık” şeklindeki paylaşımı nedeniyle ifade vereceği belirtiliyor. Ama bunu yaparken yukarıdaki girişle okuduğunuzda Fatih Altaylı’nın iğrenç sözlerinin bilinçli bir karatmayla muallakta tutulmaya çalışıldığı görülüyor.

Özetle Cumhuriyet her zamanki gibi kendisine yakışanı yapıyor ve alçakça bir saldırıyı haklılaştırmak ve masumlaştırmak için gerçekleri çarpıtıyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum