1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kişi kültünü eleştirmek suç mu?
Kişi kültünü eleştirmek suç mu?

Kişi kültünü eleştirmek suç mu?

Eskişehir Gündüzalp KYK Müdürü Fatih Özüdoğru sol-Kemalistleri rahatsız eden şeyler yazdığı için hedef gösteriliyor!

18 Ekim 2022 Salı 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de her şeyi konuşmak serbest ama bir şeyi dile getirirseniz hemen bazı kesimler tarafından linç edilirsiniz. Kemalist modernleşme kendi putlarını inşa etmek için Mustafa Kemal Atatürk’ü ilahlaştırmaya çalıştı. Bunu da ne yazık ki toplumun bir kesimi açısından başardı!

Ancak bununla beraber bir başka şeyi de başardı. Kemalist ideolojiyi benimsemeyen geniş toplumsal kesimleri de korku ve baskı politikalarıyla sindirdi. Eğer ki birileri Atatürk’ün ilahlaştırılmasını eleştiriyor ve bu durumun kabul edilemez olduğu ifade ediyorsa hemen hedef gösterilip hapsedilmeli veyahut gayrı meşru ilan edilmeliydi!

Netice olarak ortaya ikiyüzlü bir sosyo-kültürel yapı ortaya çıktı. Kemalizm’in inşa ettiği bu melez toplum aslında büyük bir kimlik buhranı içerisindedir.

Gündelik hayatta ise sol-Kemalistler “kişi kültü” üzerinden her gün her dakika terör estiriyorlar. 2020 yılı başında Şuhut Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nden Eskişehir Gündüzalp KYK Müdürlüğü’ne atanan müdür Fatih Özüdoğru sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle sol-Kemalistler tarafından hedef alınıyor. Söz konusu paylaşımlar şöyle:

* Atatürk ilah değildir dedi diye bir kadını mahkum etmek… Adalet nerdesin? Bir taraftan zulüm 1453’te başladı diyenler, bir taraftan Abdülhamit Han için kızıl sultan diyenler, bir taraftan Hz. peygambere küfür edenler… Hepsi fikir özgürlüğü ama değil mi?

* Ne gelirse başımıza haksızlık karşısında Müslümanların suskunluğu yüzünden geliyor. Binlerce aile 18 yaş altı evlendi diye cinsel istismardan ağır hapis cezası alıyor. Fakat destek az. Kocalar hapiste, kadınlar dışarıda perişan, çocuklar baba diye ağlıyor. İstismar değil evlilik.

* Atatürk’ü sevmiyorum diyorum. Bu ülkeyi Atatürk kurtardı diyorlar. Bu ülke batmıyordu ki zaten ne güzel Osmanlı yönetiyordu. Ya da saçmalama olmasaydıyla başlıyorlar. Sanki Atatürk bir yerlerini yırta yırta savaşarak aldı bu toprakları. Bir Şahinbey, bir Şehitkamil, bir sütçü imam vb, olmadığı için mi bu kadar ağzınızda atam atam, ya da ne kadar çabuk unuttunuz ecdadınızı Fatih Sultan Hanı, Abdülhamid Hanı, Sultan Süleyman Hanı! Anlamadığım kim Ata, 600 yıl dünyanın yarısı kadarını yöneten Osmanlı ecdadımı yoksa daha yüzyıl bile olmamış cumhuriyeti kuran insan mı?

Öncelikle erken yaşta evlilik meselesi yüzünden mahkum edilen binlerce insanın mağduriyeti CHP’li milletvekilleri tarafından bile artık dile getiriliyor. Bu insanların yaşadıkları şey tek kelimeyle hukuk garabetidir!

Eskişehir’de CHP İl Başkanı Recep Taşel ve Zafer Partisi Eskişehir Gençlik Kolları tarafından görevden alınması istenen Özüdoğru’yu son şikayet eden ise Atatürkçü Düşünce Derneği olmuş. CHP, ADD ve Zafer Partisi… Künefe üzerindeki kaymak misali birbirinize çok yakışmışsınız!

“Atatürk’ü sevmiyorum” yazdığı için bir insanın görevden alınmasını isteyenlerin hayal dünyası hakkında ne diyeceğimizi bilmiyoruz. İnsanlara zorla bir şeyi sevdirmek nasıl bir iştir? İslam’da ayet-i kerime (2/256) ile sabit olmak üzere zorlama yok ama Kemalizm’de zorlama akaid esasları arasında herhalde!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum