1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Kırbaşoğlu: "Suriyeli Muhaliflerin Arkasında CIA Var"
Kırbaşoğlu: "Suriyeli Muhaliflerin Arkasında CIA Var"

Kırbaşoğlu: "Suriyeli Muhaliflerin Arkasında CIA Var"

Dün gece HabertürkTV’de Öteki Gündem adlı programda “İslam ve Ahlak” konusu tartışıldı. Hamza Türkmen, Hayri Kırbaşoğlu ve Caner Taslaman katıldığı program gece 02.00’yekadar devam etti.

14 Nisan 2014 Pazartesi 16:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Programa Hayri Kırbaşoğlu ile Hamza Türkmen arasında yaşanan sert tartışmalar damgasını vurdu.

Programın genelinde ne konuşuldu, taraflar neler söyledi bu elbette başka bir haberin konusu olacak. Ama burada özellikle Hayri Kırbaşoğlu’nun tavrı üzerinde durulması oldukça önemlidir.

İnsancılık, hümanist, aman bir kuşa bile zarar gelmesin hassasiyeti ile perdelediği öykünmeci tez ve uygulamalarına “Erdemliler İttifakı” gömleği giydiren Hayri Kırbaşoğlu’nun samimiyet derecesi Hamza Türkmen’in “Tamam da bu bahsettiğin ittifak Suriye’de Baas katliamını destekliyor.” ifadesi ile ortaya çıktı. O halim selim(!), aman da ortak yaşam, birlikte yaşam sözcüsü neredeyse Baas tezlerini dillendiren bir sözcü konumuna geldi. Bu dakikadan sonra Kırbaşoğlu'nun ifadeleri demagojinin en çıplak halinin mümtaz bir örneği olarak ekranlara yansıdı!

Sünni hadis metodolojisine getirdiği eleştiriler ile tanınan Kırbaşoğlu aniden durumdan vazife çıkararak uydurma hadislerin nasıl ortaya çıktığının da güzel bir örneğini ortaya koydu! Onbinlerce insanı katleden Baas rejimi ve İran’ın sayısı onbinleri aşan çetelerinin Suriye’de gerçekleştirdiği vahşet hakkında iki kelime etmekte zorlanan Kırbaşoğlu’nun tüm derdi Sünnilik oluverdi!

Suriye'ye Irak'tan 150 Bin Selefi Savaşçı Geldi

Kırbaşoğlu’na göre Suriye’de ki çatışmaların sebebi Irak’tan Suriye’ye gelen 150 bin Selefi savaşçı imiş! 150 değil, 1500 değil, 15 bin değil tam tamına 150 bin! Doğrusu, en klasik hadisçiler bile böyle desteksiz konuşan birisinden bir hadis dahi almazlardı! Dilin kemiği yok nasıl olsa kaynaksız, delilsiz konuş konuşabildiğin kadar! Yeter ki Baas'a, mezhepçi Hamaney'e bir halel gelmesin!

Kırbaşoğlu, bu desteksiz iddialarıyla da yetinmedi. 1 Mayıs’la ilgili Mısır İhvanına karşı bildiri yayınladıklarını söyleyen Kırbaşoğlu’nun Sisi’ye ise tek laf etmediğini rahatlıkla anlayabiliyorsunuz izlerken!

"Muhaliflerin Arkasında CIA Var"mış!

Suriye'ye ilgili de Kırbaşoğlu "Bir tarafın arkasında Rusya, diğer tarafın da arkasında CIA var" diyerek durumdan sıyrılmaya çalıştı.

Yeryüzünde emperyalizme, işgale, ifsada karşı direnmenin adı olan İslami hareketleri hedefine koyan ilahiyatçı hocanın hiçbir tutar yanı olmayan bir ittifakı çare olarak sunmasına da elbette şaşırmıyoruz!

Tartışmanın Sosyal Medyaya Yansıması:

tweet.jpg

 

HABERE YORUM KAT

37 Yorum