1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kim Bu Provokatörler? (FOTO-VİDEO)
Kim Bu Provokatörler? (FOTO-VİDEO)

Kim Bu Provokatörler? (FOTO-VİDEO)

Diyarbakır’da Özgür-Der’in de bulunduğu birçok İslami kuruluşun organize ettiği 28 Şubat eylemine Fethullahçı bir grup müdahale etti.

28 Şubat 2014 Cuma 16:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

28 Şubat’ın yıldönümünde darbeyi protesto etmek ve darbede payı bulunan medya, yargı, sermaye kesimleri de dâhil tüm sorumluların hesap vermesi talebini dillendirmek için Diyarbakır’da bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Cuma namazı sonrası AZC Plaza önünde başlayan eyleme bir grup provokatör tarafından saldırı gerçekleştirildi. Özgür-Der ve birçok İslami kuruluşun organize ettiği eylemi engellemek isteyen ve göstericilerin önüne geçerek tehditler savuran yaklaşık 30 kişilik grup, gösteriyi engelleyemeyince provokatörlük yapmaya devam etti.

"Burası ibadethane, burada eylem yapamazsınız!" diye çıkışan provokatörler göstericilerle tartıştı. Gülen Cemaati mensubu oldukları belirtilen provokatörler, göstericilerin kararlı duruşu ve eyleme devam etmeleri sonucunda Hükümet ve Başbakan Erdoğan aleyhtarı sloganlar atmaya başladılar. Göstericiler, bu provokasyona "Paralel Yapı Kürdistan'dan Defolsun!" sloganıyla cevap verdi.

Yaklaşık 15-20 dakika süren Gülen Cemaati mensubu topluluğun provokatif girişimine karşı polisin herhangi bir müdahalede bulunmaması da dikkat çekti.

EYLEM HABERİ VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Provokatif saldırıdan görüntüler:

diyarbakir-28-subat-protestosu-paralel-yapi-cemaatciler-provokasyon01.jpg

diyarbakir-28-subat-protestosu-paralel-yapi-cemaatciler-provokasyon02.jpg

diyarbakir-28-subat-protestosu-paralel-yapi-cemaatciler-provokasyon03.jpg

diyarbakir-28-subat-protestosu-paralel-yapi-cemaatciler-provokasyon06.jpg

diyarbakir-28-subat-protestosu-paralel-yapi-cemaatciler-provokasyon04.jpg

diyarbakir-28-subat-protestosu-paralel-yapi-cemaatciler-provokasyon05.jpg

EYLEM HABERİ VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum