1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Kilis'te Roket Mağdurlarına Ödenek
Kilis'te Roket Mağdurlarına Ödenek

Kilis'te Roket Mağdurlarına Ödenek

Kilis Valiliği, Suriye'den atılan roket mermileri nedeniyle zarara uğrayan vatandaşlar için 1 milyon 250 bin lira ödeneğin yapıldığını belirtti.

04 Haziran 2016 Cumartesi 13:28A+A-

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye'den atılan roket mermileri nedeniyle zarara uğrayan vatandaşlar için 1 milyon 250 bin lira ödeneğin yapıldığını belirterek, zarara uğrayanların gerekli başvuruyu yapmalarını istedi.

Tapsız, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Uygulama Oteli yemekhanesinde onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, sevgi hoşgörü ve ensar şehri Kilis'ten ayrılmanın hüznünü yaşadığını söyledi.

Görevde bulunduğu 4 yıllık süre içerisinde Kilis'i tüm dünyanın tanıdığı bir kent haline getirdiğini anlatan Tapsız, şunları kaydetti:

"Kilis'i bırakın Türkiye'yi dünyaya tanıttım. Dünya artık Kilis'i tanıyor. Son günlerde yaşanan olayları bir kenara bırakın bu olaylarında bir hikmeti vardır. Ama Kilis'i artık dünya tanıyor. Eğer Kilis'te bir başarı elde edilmişse bu ekip işidir. Roketlerden dolayı evi, iş yeri zarar gören, hayatını kaybeden Kilisli hemşehrilerimize rahmet diliyorum. Olaylarda zarar gören vatandaşlarımız için bugün 1 milyon 250 bin Türk lirası ödendi. Müracaat etmeyen vatandaşlarımız gelsin başvurusunu yapsın. Müracaatlarını yapmayan arkadaşlarımız gerekli işlemleri yapıp tazminatlarını alabilir. Ancak bazı vatandaşlarımızı, 'siz imzalamayın almayın dava açın' diye yönlendirilenler de var, gelsinler tazminatlarını alsınlar dava açacaklar ise yine açsınlar buna kimse bir şey demiyor her zaman eldeki kuş daldaki kuştan daha iyidir. Devlet size bir hak tanımış gelin bunu alın."

Tapsız, Suriye sorununun sadece Türkiye'nin değil uluslararası bir boyutu olduğunu vurguladı.

Sorunun uluslararası büyük devletlerin ve süper güçlerin içerisinde olduğu bir mesele haline geldiğine dikkati çeken Tapsız, her şeye rağmen Kilis halkının üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.

Kilis'in 'Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi sürecine de değinen Tapsız, ödülün Kilis'e verilmesinin ya da verilmemesinin bir önemi olmadığını belirterek, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliyi misafir eden Kilislilerin tek beklentisinin ödül değil Allah'ın rızası olduğunu sözlerine ekledi.

Programda, Belediye Başkanı Hasan Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan Şahin de birer konuşma yaptı.

Program, Vali Tapsız'a hediye ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT