1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu'ndan askere 'komuta kademesi haddini bilsin' eleştirisi
Kılıçdaroğlu'ndan askere 'komuta kademesi haddini bilsin' eleştirisi

Kılıçdaroğlu'ndan askere 'komuta kademesi haddini bilsin' eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi ve liderlerinin bugüne kadar askeriyeye karşı olan tavrı Türkiye siyasi hayatında çok konuşuldu. Askere her daim arka çıkan CHP saflarından 'siyasetle askerin işi olmadığı' eleştirisi geldi.

10 Ocak 2023 Salı 22:34A+A-

HAKSÖZ HABER

"Değiştik biz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu bir zamanlar asla kabul edilmeyen ve reddedilen askeri cunta kafasına sahip olduklarını kabul etti. Askeri personelin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlamasına tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu askerin siyasetle işi olmadığını vurguladı. 

CHP için önemli bir değişimin yaşandığı sinyallerini veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun samimiyeti şüphe uyandıran, seçime yönelik politik bir argümanı yansıttığı düşünülen sözleri her ne kadar gerçekçi bulunmasa da -tıpkı helalleşme vaatleri gibi- önemli ve anlamlı bir açıklama olarak CHP tarihine geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve askeri komuta kademesini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Dün beni siyasal olarak eleştirirken askerlere alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması şahsen hiç umurumda değil ama devlet açısında büyük bir çürümenin göstergesidir bu. Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsınız elinizde bol yıldızlı, apoletli Orta Doğu üniformaları kalır. Onun için komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek, bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak. Siyaset mi yapmak istiyorlar? Çıkarsınlar o üniformayı, hizalansınlar Erdoğan'ın yanına, Perinçek'e de takılsınlar beraber olsunlar. Biz değiştik, biz halkın partisiyiz. Biz hangi yanlışları terk ettiysek, artık Saray tam odur. Kenan Evren kafasına geldi tamamı." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin askerle olan 'devrimci' ilişkisi düşünüldüğünde -askere karşı darbe dönemlerinde dahi ses etmeyen bir siyasal ideoloji için- büyük bir anlam taşıyan bu sözlere henüz CHP ve Kemalist saflarından 'seçim süreci' düşünülerek eleştiri getirilmeyeceği ifade ediliyor. 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum