1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Kılıçdaroğlu Suriyelilerle Kilislilerin Arasına Nifak Sokmaya Çalışıyor"
"Kılıçdaroğlu Suriyelilerle Kilislilerin Arasına Nifak Sokmaya Çalışıyor"

"Kılıçdaroğlu Suriyelilerle Kilislilerin Arasına Nifak Sokmaya Çalışıyor"

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerle Kilisliler arasına nifak sokmaya çalıştığını söyledi; “Emin olun bu nifak, oraya düşen DEAŞ (IŞİD) roketleri kadar tehlikeli.” dedi.

30 Nisan 2016 Cumartesi 17:51A+A-

Muş’ta konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerle Kilisliler arasına nifak sokmaya çalıştığını söyledi.

Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, ‘Suriyeliler iş yapıyor, vergi vermiyor, Kilisliler onlarla nasıl rekabet etsin?’ diye Kilislileri kışkırtıyor. Suriyelilerin vergi vermediği iddiasının hiçbir temeli yok. Türkiye vatandaşı olan iş yeri sahipleri nasıl vergi ödüyorsa Suriyeliler de aynı şekilde vergi ödüyor. Peki Kılıçdaroğlu bile bile bu yalanları neden söylüyor? Bizim vatandaşlarımızla Suriyeliler arasına nifak sokup, huzursuzluk çıkarmak. Emin olun bu nifak, oraya düşen DEAŞ (IŞİD) roketleri kadar tehlikelidir.” dedi.

Kilis’e ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan roket mermileri nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha önce Twitter’dan yaptığı açıklamada, “IŞİD’e gönderilen yardımlar, Kilis’e atılan roketler olarak geri döndü.” iddiasında bulunmuştu.

Kaynak: AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT