1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıçdaroğlu: İsrail İle İlişkiler Düzelmeli
Kılıçdaroğlu: İsrail İle İlişkiler Düzelmeli

Kılıçdaroğlu: İsrail İle İlişkiler Düzelmeli

Başörtüsü konusunda kendi partisiyle ters düşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikan basınına yaptığı açıklamada "çözüm" arayışını yineledi.

19 Ekim 2010 Salı 12:32A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikan basınına yaptığı açıklamada 'çözüm' mantığını bir kez daha ortaya koydu. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre "Üniversitede kıyafet yasağı olmamalı" diyen Kılıçdaroğlu çözüm konusunda ise "CHP çözecek" demenin ötesine gidemedi. Kılıçdaroğlu'na göre yasak kamuda devam etmeli...

Amerikan Wall Street Journal gazetesiyle yaptığı mülakatta herkesin üniversiteye istediği kıyafetle girmesi gerektiğini söyledi. Başörtüsünün serbest bırakılmasını net mesajlarla veren Kılıçdaroğlu, "Herkes (üniversitede) istediği kıyafet giyinmede serbest olmalı" dedi.

CHP lideri ayrıca İsrail ile ilişkilerin iyileştirilmesini, Türkiye'nin hem İran hem de Hamas ile arasına daha çok mesafe konulması gerektiğinin altını çizdi.

ABD'nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal, Türkiye muhabiri Marc Champion'un Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı mülakatı yayımladı. Kılıçdaroğlu, mülakat sırasında CHP'nin, çok yakında kayıt dışı ekonomi ile mücadele amacıyla tek oranlı düşük gelir vergisi oranına ilişkin bir teklif açıklayacağını söyledi. Partisinin, uzun bir süre takındığı, başörtülü öğrencilerin üniversiteye girmesi karşıtı tutumundan vazgeçtiğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Herkes (üniversitede) istediği kıyafeti giymede serbest olmalı" şeklinde konuştu. Buna karşın Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağının tüm memurlar için sürmesi gerektiğini düşündüğünü de ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum