1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalistler Diyaneti Hizaya Getirme İnatlarından Vazgeçemiyor! 
Kemalistler Diyaneti Hizaya Getirme İnatlarından Vazgeçemiyor! 

Kemalistler Diyaneti Hizaya Getirme İnatlarından Vazgeçemiyor! 

Bu yıl da 10 Kasım dolayısıyla ‘Diyanet’i teftiş vazifesi’ni icra eden Cumhuriyet, hutbede Mustafa Kemal'den söz edilmemesinden ötürü DİB’i kınama geleneğini sürdürmüş. 

08 Kasım 2019 Cuma 12:24A+A-

Haksöz Haber

Camiyle, namazla zerre alakası olmamasına rağmen Cumhuriyet gazetesi, DİB’e Cuma namazında halka ne söylenmesi gerektiği hususunda talimat verme alışkanlığını sürdürmekte. Ulusal bayramlar ve Atatürk konusuna hutbelerde değinilip değinilmediği hususunda ısrarlı yayın yapmayı sürdüren Cumhuriyet bu yıl da 10 Kasım dolayısıyla camilerde Cuma hutbelerinde Mustafa Kemal’den söz edilmemesine takmış.

“Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk’ü yine yok saydı!” manşetli haberinde “2015'ten beri milli bayramlar ve 10 Kasım öncesindeki cuma hutbelerinde Atatürk'ten bahsetmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu, ölümünün 81. yılında yine görmemezlikten geldi.” şeklinde verdiği haberle DİB’i kınamış. Haberde DİB’in bu hafta Resulullah’ın dünyaya gelişi vesilesiyle hazırladığı Mevlid-i Nebi başlıklı hutbe de yayınlanmış.

Buradan, asli vazifesi olan halka Kuran’ı Kerim’in emirlerini ve Müminlerin biricik önderi Resulullah’ ın (s) örnekliğini aktarma çabasından ve bilhassa da baskı ve dayatmalara boyun eğmemesinden ötürü DİB’e tebriklerimizi iletiyoruz. 

 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum