1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kemal Öztürk'ün Yeni Adresi Belli Oldu
Kemal Öztürk'ün Yeni Adresi Belli Oldu

Kemal Öztürk'ün Yeni Adresi Belli Oldu

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Kemal Öztürk'ün yeni adresi Yeni Şafak oldu.

12 Aralık 2014 Cuma 22:33A+A-

Gazeteci Kemal Öztürk Yeni Şafak'ta. Geçtiğimiz günlerde 3 yıldır başarı ile yürüttüğü Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Öztürk, 1 Ocak'tan itibaren, Yeni Şafak'ta haftada üç gün köşe yazısı kaleme alacak.

Kemal Öztürk 2011 yılında Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Kısa sure içinde 100. Yıl Vizyonu hazırlayan Öztürk ve ekibi, 3 yılda AA'yı ulusal ve uluslararası alanda en ön sıralara taşıdı.

Kemal Öztürk'ün özgeçmişi şöyle:

1969 yılında Ağrı'da doğan Kemal Öztürk, ilk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.

1990 yılında değişik dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına girdi. 1995 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde profesyonel gazetecilik mesleğine başladı. Televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yaptı. Yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli yayınlandı. Bir süre yurt dışında dil eğitimi aldı, belgesel alanında araştırmalar yaptı. 2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. 2005 yılında TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı. 1 Aralık 2014 yılında bu görevinden istifa etti.

Ortadoğu, medya, siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim alanlarında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

YENİ ŞAFAK

 

HABERE YORUM KAT