1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kayıp Yahudi Yerleşimci Bulundu
Kayıp Yahudi Yerleşimci Bulundu

Kayıp Yahudi Yerleşimci Bulundu

Batı Şeria’nın El Halil kenti yakınlarında kaybolan yahudi yerleşimci bulundu. Siyonist Ordu Sözcüsü, yerleşimcinin kaybolmasında, illegal bir girişim ihtimalinin uzak olduğunu söyledi.

03 Nisan 2015 Cuma 14:39A+A-

İşgalci Ordu Sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından yaptığı açıklamada, kaybolduğu iddia edilen yerleşimcinin El-Halil kenti yakınında yer alan Kiryat Arba Yahudi yerleşim birimi civarında bulunduğunu belirtti.

Lerner, yerleşimcinin kaybolmasında, illegal bir girişim ihtimalinin uzak olduğunu dile getirdi.

Diğer Sözcü Avihai Aderaa da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgili aşırılık yanlısı milliyetçi bir girişimin bulunmadığının anlaşıldığını kaydetti.

İşgal bölgesi basınında dün çıkan haberlerde, Filistin’in El-Halil kenti yakınlarında bir yerleşimcinin kaybolduğu iddia edilmişti. Jerusalem Post gazetesinin haberinde, polisi arayan bir yerleşimcinin, El-Halil yakınlarında otomobillerinin tekerinin patlaması üzerine tamir malzemeleri bulmaya giden arkadaşının henüz dönmediğini bildirdiği ifade edilmişti. İhbarın ardından çok sayıda işgal askeri ve polisinin arama çalışması başlattığı belirtilmişti.

Siyonist Polis Sözcüsü Micky Rosenberg, “Biz endişeliyiz. Burada muhtemel bir kaçırma olayından bahsediyoruz. Fakat henüz hiçbir şey açık değil” demişti.

Reuters

HABERE YORUM KAT