1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katil Sürüsü Değillermiş!
Katil Sürüsü Değillermiş!

Katil Sürüsü Değillermiş!

İşgalci Netenyahu, İsrail askerlerinin “katiller sürüsü” olmadığını iddia etti!

01 Nisan 2016 Cuma 11:11A+A-

İsrail İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal ordusu askerlerinin katiller sürüsü olmadığını ve ahlakî bir şekilde kendilerini savunduklarını ileri sürdü.

Netanyahu, 30 Mart Çarşamba günü bir Amerika senatörüne verdiği cevapta, işgal ordusu askerlerinin masum sivilleri “öldürmekten başka bir şey bilmeyen teröristler” olarak nitelendirdiği Filistinlilerden savunduğunu iddia etti.

Amerikalı Demokrat Parti üyesi senatör Patrick Leahy, işgal askerlerinin insan haklarını ihlal ettiklerinin tespit edilmesi hâlinde Amerika Birleşik Devletleri'nden işgal rejimine yapılan yardımların durdurulması gerektiğini ifade etmişti.

Netanyahu, ABD'li senatöre verdiği cevapta, “Bu insan hakları ihlali kaygısı İsraillilerin öldürüldüğü terör saldırılarında niçin dile getirilmiyor?” diye sordu.

Eski bir aktivist tarafından kaydedilen görüntüler, bir işgal askerinin yaralı hâlde yerde yatan Filistinli genç eş-Şerif'in kasıtlı olarak başına ateş ettiğini ve yargısız infazla Filistinli genci katlettiğini ortaya çıkardı.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT