1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katil öldürmeye devam ediyor: 24 saatte 3 Filistinli katledildi!
Katil öldürmeye devam ediyor: 24 saatte 3 Filistinli katledildi!

Katil öldürmeye devam ediyor: 24 saatte 3 Filistinli katledildi!

Son 24 saatte Filistinli 3 genç, işgal güçlerince öldürüldü. Türkiye’nin normalleşme planları içerisinde olduğu işgalci İsrail’in katliamlarını görmezden gelmesi mümkün olmamalı!

02 Haziran 2022 Perşembe 17:33A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki bir mülteci kampına düzenlediği baskında bir Filistinliyi daha öldürdü, son 24 saat içinde İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü Filistinli oldu.

29 yaşındaki genç, işgalciler tarafından hapsedilmiş eski bir mahkum da olan Eymen Mahmud Hüseyin’di. Beytüllahim yakınlarındaki Deyşeyh kampında vurularak öldürülen gencin, işgalcilere dönük saldırıda bulunduğu, bu yüzden öldürüldüğü iddia edildi. İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda bir Filistinli de yaralandı.

AFP'nin temasa geçtiği İsrail ordusu, saldırıya ilişkin cevap vermekten her zamanki gibi kaçındı.

Çarşamba günü, Bilal Aved Tevfik Kabha, İsrail kuvvetlerinin Batı Şeria'daki Yabad köyüne baskın düzenlediği sırada vuruldu. İşgal güçleri, Mart ayında Tel Aviv'in Bnei Brak banliyösünde beş kişiyi öldüren bir saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan bir Filistinlinin evini yıkmak için harekete geçtiğini iddia etmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 24 yaşındaki gencin, kritik durumda hastaneye alındığını, "göğüs ve uylukta bulunan kurşunlara göre [defalarca vurulduğu] ve Cenin'deki hastanede öldüğünü” açıkladı.

Filistin haber ajansı Vefa, İsrail saldırısında altı Filistinlinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail, İsraillilere yönelik saldırılara karıştığını iddia ettiği kişilerin evlerine baskınlar yapıyor ve bu evleri düzenli olarak yıkıyor. İsrail saldırıları caydırmak için bu yola başvurduğunu iddia etse de “ölüm işgalcilerin yakasını bırakmıyor.”

Çarşamba sabahı da İsrail güçleri Batı Şeria'nın Hebron kentinde, yerel bir medya ağındaki yeni işine giden Filistinli bir kadını acımasız bir şekilde öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 31 yaşındaki Gufran Harun Verasine'nin, el-Arub mülteci kampı yakınında gövdesinden vurulduğunu ve hastanede öldüğünü açıkladı.

İsmi açıklanmayan bir görgü tanığı, Filistin haber ajansı Vefa’ya, askeri kontrol noktasında bulunan görevli iki asker, biri onu vurmadan önce kadının onlara yaklaşmasını istediğini Verasine’nin ana yola doğru yürüdüğünü söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise eli kanlı katiller, "Elinde bıçaklı bir saldırgan, 60. Yol'da rutin güvenlik faaliyeti yürüten bir askere doğru ilerledi. Askerler gerçek mermiyle karşılık verdi" iddiasında bulundu.

Filistin Kızılayı, olay yerindeki İsrail güçlerinin yaralı kadına 20 dakika boyunca sağlık ekiplerinin ulaşmasına izin verilmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT