1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katar'dan Gazze'ye Bin Konutluk Proje
Katar'dan Gazze'ye Bin Konutluk Proje

Katar'dan Gazze'ye Bin Konutluk Proje

İsrail'in saldırılarında harabeye dönen Gazze'yi yeniden imar etmek için Katar'ın finanse ettiği toplu konut projesi başlıyor. Gazze’de yıkılan binaların yerine yeni bin konut inşa edilecek.

11 Mart 2015 Çarşamba 11:32A+A-

Katar'ın 'Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi' Başkanı Muhammed İmadi, Filistin Bayındırlık ve Çalışma Bakanı Mufid Hasaniye ile İsrail'in saldırılarında yıkılan Vefa Hastanesi'nin enkazında düzenlendiği basın toplantısında, Katar'ın finanse ettiği toplu konut projesinin "hemen başlayacağını" söyledi.

Bin konutluk projenin, Katar'ın Gazze'nin imarı için bağışladığı 1 milyar dolarlık miktarın bir parçası olduğunu söyleyen İmadi, bağışın tamamının imar için kullanılacağını ifade etti.

İnşaat malzemelerinin İsrail'in kontrolündeki sınır kapılarından gireceğini ve bunun için gerekli mutabakatın sağlandığını dile getiren İmadi, "Bu kapsamda Filistin hükümetinin İsrail makamları ile koordinasyonu sonucu, inşaat malzemesi taşıyan 4 tır bugün Gazze'ye girdi" dedi.

Elektrik ve su sorunu

Katar'ın Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed İmadi, Gazze'deki elektrik ve su sorununa da dikkat çekti.

İmadi, "Elektrik sorununun çözümü için 2 yol bulunuyor; bunun için ya elektrik santralinin çalışması için gerekli gaz İsrail'den satın alınabilir ya da İsrail'in elektrik hattı Gazze'ye uzatılabilir. İkinci seçenek daha doğru olur. Ancak hattın uzatılması 2 sene sürebilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT