1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kartal İmam Hatip Lisesinde Halep Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Kartal İmam Hatip Lisesinde Halep Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kartal İmam Hatip Lisesinde Halep Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenler, okul müdürü Bekir Akman’ın imamlığında gıyabi cenaze namazı kıldılar.

16 Aralık 2016 Cuma 08:25A+A-

Müdürün kıldırdığı cenaze namazında erkek öğrenciler ön safta, kız öğrenciler arka saflarda cenaze namazını eda ettiler.

Ekin Zelal Aydın kardeşimiz, öğrencisi olduğu okuldaki eyleme dair gözlemlerini Haksöz-Haber ile paylaştı.

Eylemle ilgili okulun öğrencilerinden K.M.A.E.İ.H.L. okul bahçesinde kılınan namazdan önce müdürümüz anlamlı ve duygu yüklü bir konuşma yaptı. Suriye’de ve  5 milyon nüfuslu Halep şehrinde beş yıldır devam eden kuşatma ve bombardımanların yerini kelimenin tam anlamıyla katliama hatta bir soykırıma bıraktığını belirten müdürümüz yaşananlar karşısında dünya halklarının daha da çok İslam aleminin sessizliğini ve vurdumduymaz tavrını üzülerek dile getirdi.” diyen Ekin Zelal Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Halepli mazlum kardeşlerimizin, gözü yaşlı annelerin ve masum bebeklerin hunharca katledildiği bu vahşi saldırılarda adında İslam Cumhuriyeti ibaresi bulunan İran devletini ve yöneticilerini şiddetle lanetledi. Kendi emperyalist çıkarları için dünyayı savaş alanına ve kan gölüne çeviren Rusya, A.B.D., İran ve diğer Batılı devletlerin bu katliamların gerçek sorumlusu olduğunu dile getirdi. Yağmur ve şiddetli soğuğa rağmen dua emek ve maddi yardım yapmaktan başka çok fazla bir şey yapamıyor olmanın verdiği üzüntü ile şehit kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazlarını kılarak onlara karşı son görevlerimizi yerine getirdik. Kılınan namazdan sonra yapılan dua ile etkinliğimiz sona erdi."

whatsapp-image-2016-12-15-at-22.37.24.jpg

1-086.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum