1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Karikatür rezaletlerine bir yenisi daha eklendi!
Karikatür rezaletlerine bir yenisi daha eklendi!

Karikatür rezaletlerine bir yenisi daha eklendi!

Charlie Hebdo isimli müsveddenin yaptığı rezilliklere karikatür adı altında yenileri eklenmeye devam ediyor.

14 Eylül 2020 Pazartesi 10:16A+A-

Abdurrahman Güner / Haksöz-Haber

Türkiye’de sol-seküler kesimlerin İslam ve Müslümanları ilgilendiren konulardaki cehaleti artık herkesin malumu. Müfredat kapsamına girmediği için olsa gerek Müslümanların düşünce dünyaları ve geleneklerine karşı küstahlıktan beslenen bir “ilgisizlik” hali hakim. Bu durumun yansımalarını faili oldukları eylemlerde bolca görebiliyoruz.

Son rezalet Turkcell’in Dergilik uygulamasına yüklenen eski bir takım karikatürler üzerinden yaşandı. Penguen isimli İslamofobik dergiye ait olan içerikler Erdil Yaşaroğlu adındaki bir müptezele ait.

Fransa’da olunca açıktan ve doğrudan Hz. Muhammed’i hedef alan müfsitler, Türkiye’de ise diğer peygamberleri kendilerince “dalga” konusu haline getirmeye çalışıyorlar. Burada ki aymazlık ise dini değerleri mizah diyerek tahkir etmeye çalışanların “ilerici” tutumlarında saklı. Sosyal medyada bu yaşananlara tepki gösterilmesi üzerine Turkcell karikatürlerin yayından kaldırıldığını açıkladı.

 

Ancak bazı sol siteler Turkcell’i sansürcü olarak yaftalamakta bir an bile gecikmeyerek meşum zihniyetlerini bir kez daha göstermiş oldular. Herhalde Müslümanların sadece Hz. Muhammed’e yönelik yapılan hakaretlerden rahatsız olduğunu düşünen bu cahiller, peygamberlerin birini diğerinden ayırt etmeksizin (Bakara Suresi, 2/136) Müslümanlar için taşıdığı değeri görmezden geliyorlar. Hatta onun da ötesinde tahkir ve tahfif etmeye çalışarak bu durumu normalleştirme gayretini güdüyorlar. Müslümanların bu ifsat edici tutuma en üst perdeden cevap vermesi lazım gelmektedir.

Bu hususta Hz. Nuh ve Hz. İsa başta olmak üzere yapılan iğrenç karikatürlerin kamuoyu nezdinde takibinin zorunlu olduğuna dikkat çekmek isteriz. Geçtiğimiz yıllarda Hz. Musa’ya yönelik yapılan hakaretamiz karikatürler Türkiye’de Yahudi azınlığın tepkisinden çekinilerek yayınlayan derginin kapatılmasıyla son bulan bir süreç yaşanmıştı. Terbiye ve ahlaktan yoksun bu insanların sanki Müslümanlara ders vermek istercesine din veya dindarlıkla ilişkili meseleleri “mizah” konusu yapmasına müsaade edilmemelidir.

 

HABERE YORUM KAT