1. HABERLER

  2. HABER

  3. “KARDEŞİME DOKUNMA” Eylemlerine Davet
“KARDEŞİME DOKUNMA” Eylemlerine Davet

“KARDEŞİME DOKUNMA” Eylemlerine Davet

Özgür-Der, Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı-faşizan saldırıları bugün (23 Ağustos Cumartesi) Saraçhane Parkından lanetleyecek. İstanbul'un yanı sıra Adana, Sakarya, Diyarbakır ve Bursa'da da eylemler yapılacak.

23 Ağustos 2014 Cumartesi 10:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler özellikle güney sınırlarında bulunan Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adana vb. yerlerde bir süredir çeşitli hadiseler bahane edilerek ırkçı saldırılara maruz kalıyorlar.

Hem sağ hem sol çevrelerin kışkırttığı gruplar “Suriyelileri İstemiyoruz!” sloganlarıyla bölgede mazlum ve çaresiz insanlar üzerinde adeta terör estiriyorlar. Birçoklarının bölgeden tahliyesine ve bazılarının da başka şehirlere ayrılmak zorunda kaldığı saldırılar yer yer devam ediyor.

Birtakım lümpen ve küçük grupların çirkin eylemlerinin halkımızın büyük çoğunluğunun gösterdiği alicenaplığı, misafirperverliği gölgelemeye çalıştığı bir vasatta “Muhacirler kardeşimizdir.” diyen Özgür-Der, konuyla ilgili bir dayanışma eylemi çağrısında bulundu. Özgür-Der Genel Merkezi'nin İstanbul Fatih'te düzenleyeceği eylemin yanı sıra Özgür-Der şubeleri de Adana, Sakarya, Diyarbakır ve Bursa'da dayanışma eylemleri düzenleyecekler.

Irkçı saldırıların lanetleneceği eylemde Suriyeli mültecilerin misafirimiz ve kardeşimiz olduğu vurgulanacak. Kardeşlerimizle ilgili duyarlılık çağrısında bulunulacak ve saldırılara karşı kardeşlerimize sahip çıkılması talep edilecek.

İŞTE EYLEM TAKVİMİ:

ADANA
22 Ağustos Cuma
Cuma Namazı Sonrası
Merkez Camii

İSTANBUL
23 Ağustos Cumartesi
Saat: 14.00
Saraçhane Parkı / Fatih

SAKARYA
23 Ağustos Cumartesi
Saat: 14.00
AKM Önü

DİYARBAKIR
23 Ağustos Cumartesi
Saat: 17.00
AZC Plaza Önü

BURSA
23 Ağustos Cumartesi
Saat: 18.00
Fomara Meydanı

Dayanışma eylemlerine sorumluluk sahibi herkes davetli.

suriyeli-multeciler-muhaciler-kardesimizdir-ozgurder.jpg

Konuyla ilgili Özgür-Der tarafından yayınlanan basın bildirisi >>>

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum