1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kardeş Mısır Halkının Yanındayız!"
"Kardeş Mısır Halkının Yanındayız!"

"Kardeş Mısır Halkının Yanındayız!"

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Dilipak, 'Türkiye'deki erdem ve insan onuruna sahip çıkan insanlar olarak, iyi ve kötü günde kardeş Mısır halkının yanındayız' dedi.

24 Ocak 2015 Cumartesi 16:02A+A-

Abdurrahman Dilipak, Uluslararası Rabia Platformu'nun, Eminönü Halk Eğitim Merkezinde düzenlediği "Mısır devriminin 4.yıl dönümü" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, batılı ülkelerin darbeye "darbe", darbeciye de "darbeci" diyememelerinin arkasında farklı sebepler olduğuna dikkati çekti.

Mısır halkının 2011'de Hüsnü Mübarek yönetimine "hayır" dediğini ve ilk halk hareketi kıvılcımlarının, Tahrir Meydanı'nda başladığını hatırlatan Dilipak, şöyle konuştu:

"Dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek bu gösteriler sebebiyle 11 Şubat 2011'de istifa etti ve 30 Haziran 2012'de yapılan seçimlerde Muhammed Mursi, Mısır halkının seçtiği ilk cumhurbaşkanı oldu. Abdulfettah es-Sisi 2 Temmuz 2013'te yaptığı askeri darbeyle yönetime el koydu. Tarafsız gözlemcilere göre, 2 binden fazla kişi darbeciler tarafından katledildi, 3 binden fazla kişi yaralandı. Halen birçok kişi, tutuklu ve kayıp. Halen darbeci generaller iş başında ve Muhammed Mursi tutuklu, Mübarek ile çocukları ise serbest bırakıldı."

Batılı ülkelerin adeta "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" tavrında olduğunu anlatan Dilipak, bu ülkelerin "çifte standartlardan" vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Dilipak, "Sisi cuntasını tüm cuntalar gibi reddediyoruz. Türkiye'deki erdem ve insan onuruna sahip çıkan insanlar olarak iyi ve kötü günde kardeş Mısır halkının yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Toplantıda konuşan eski Mısır Milletvekili Adil Raşit de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Türkiye'nin uluslararası bir kuşatma altında olduğunu biliyoruz. Eğer size yük oluyorsak bugün emretseniz hemen bugün bu ülkeyi terk ederiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü siyaseti beğendiğini dile getiren Raşit, şunları söyledi: 

"Allah'tan sonra, size güvenen mazlumları ve size bağlı olan kalpleri dikkate alın. Mazlumlara sahip çıkma misyonunuzu devam ettirirseniz hiçbir güç size dokunamayacaktır. Şu an İslam aleminin ve bütün dünya mazlumlarının gözleri sizin üzerinizde."

Toplantıda, Darbe Karşıtı Kadınlar Platformu üyesi Nada-el Hatibi, Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir ile Uluslararası Rabia Platformu iletişim sorumlusu Osman Çalım da konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT