1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Karar’ın zoruna giden ne?
Karar’ın zoruna giden ne?

Karar’ın zoruna giden ne?

Sapkınlara destek veren şarkıcıların konserinin iptal edilmesi ve festivallerde içki gibi ifsat unsurlarının yasaklanması Karar gazetesinin bir hayli zoruna gitmiş!

15 Ağustos 2023 Salı 12:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Karar gazetesi, şarkıcı Gökçe’nin Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 31’inci Ayçiçeği Festivali’nde vermesi planlanan konserinin LGBT sapkınlığına destek açıklamasından ötürü ilçenin belediye başkanı Dr. Osman İnan tarafından iptal edilmesini hazmedemedi.

Konuyla alakalı olarak yer verdiği “Gökçe’nin ikinci konseri de iptal edildi” başlıklı haber-analizine “Türkiye'de konser yasakları hız kesmeden devam ediyor.” cümlesiyle başlayan Karar, malum medya kesimlerinin derekesine düşerek genellemeye gitti. Halbuki “Neden iptal edilmiş?” sorusu bizatihi Karar’ın haberinde fazlasıyla cevabını buluyor. Sebep net: Sanatçı kisvesine bürünen bu şarkıcılar LGBT sapkınlığının propagandasını yapıyorlar da ondan. Bu durumda ifsat konserlerini iptal eden muhafazakar belediyeler yanlış mı yapmış oluyor? Hayır. Tam tersine iyi yapıyor ve tebriki hak ediyorlar!

Gökçe isimli şarkıcının daha evvel “Onur haftası” vesilesiyle LGBT lehine mesajlar verdiğini anımsatan Karar, bu nedenle konser iptalinin ilk olmadığını da hatırlatmış. Ve hatta “konser yasakları”na o derece içerlenmiş ki Türkiye'de konser yasaklarının hız kesmeden devam ettiği, “sanat camiası”nın iş yapamaz hale getirildiği söylemlerinin altını doldurmak için de Bursa Nilüfer Belediyesinin bir festivalde içki yasağı koyduğunu vurgulamış!

Kronik muhalifliğin sonu bu olsa gerek. Her konuda karşıtıma çakacağım derken asli düşmanlarına benzemek... Gerçi münkerin engellenmesine içerlenen; sapkınlık, fuhuş, içki gibi ifsad unsurlarının yaygınlaşmasını sağlayıcı mesaj ve etkinliklerin belediyelerce iptal edilmesine hayıflanan bu haber dilinde Karar mesela bir Sözcü, Cumhuriyet vs. fazlasıyla geride bırakmış ya neyse..!


Karar’ın bahse konu haberi:

Gökçe’nin ikinci konseri de iptal edildi

Türkiye'de konser yasakları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Onur Haftası’ndaki mesajı nedeniyle Sandıklı konseri iptal edilen ünlü şarkıcı Gökçe'nin bu kez de Hayrabolu'da vereceği konser iptal edildi.

Şarkıcı Gökçe’nin Afyonkarahisar’a bağlı Sandıklı’da vereceği konser Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl tarafından 7 Ağustos'ta iptal edilmişti. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Gökçe’nin Sandıklı sınırlarına giremeyeceğini açıklamıştı.

PEŞ PEŞE KONSER YASAKLARI

Müzisyen Gökçe, Sandıklı’dan bir gün sonra Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 31’inci Ayçiçeği Festivali’nde 12 Ağustos’ta sahneye çıkacaktı. Ancak ilçenin belediye başkanı Dr. Osman İnan da Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl gibi, LGBTİ+’ye destek verdiği gerekçesiyle Gökçe’nin konserinin iptal edildiğini açıkladı.

Bursa Nilüfer Belediyesi ise bu sene 1-2-3 Eylül’de Balat Atatürk Ormanı’nda düzenleyeceği Nilüfer Müzik Festivali’ni Bursa Valiliği'nin kamp ve içki satışını yasaklaması üzerine iptal etti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum