1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Karar “Altılı Masa”nın bu vaadini çok sevmiş!
Karar “Altılı Masa”nın bu vaadini çok sevmiş!

Karar “Altılı Masa”nın bu vaadini çok sevmiş!

Karar gazetesi Altılı masanın 244 sayfalık Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ninde ittifakın “en büyük vaad”lerinden biri olan “Suriyelileri geri göndereceğiz”i öne çıkardı.

30 Ocak 2023 Pazartesi 16:55A+A-

Seçimlere kısa bir süre kala içinde Gelecek, Deva ve Saadet partisinin de olduğu Altılı Masa, ırkçıların ortak sloganı haline gelen “Suriye geri göndereceğiz”e sarılmış durumda.

Karar Gazetesi de bu habere en ufak bir eleştiri de bulunmadan bu ırkçı koronun bir üyesi olmuş durumda…

Karar gazetesinin haberi:

“Altılı masa liderleri, Suriyeli sığınmacıların ülkeye plansız ve kontrolsüz giriş yapmalarını sık sık eleştirirken iktidar "Sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayacağız" diyor. Türkiye'nin göç sorununa Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde yer veren Millet İttifakı, iktidar olmaları durumunda göç ve sığınmacı politikalarını sıralayarak, bir kez daha ''Geçici koruma altındaki Suriyelileri geri göndereceğiz'' ifadelerine yer verdi.

Altılı masa, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detaylarını paylaştı. Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralandı. Metnin 244 sayfadan oluşuyor.

İktidar değişikliğinde ekonomiden istihdama, eğitimden yolsuzluğa kadar birçok alanda yaşanacak değişiklikleri sıralayan Millet İttifakı, “Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları”nı açıkladı. Suriyeliler başta olmak üzere farklı milletlerden göçmenlerin ülkelerine gönderilmesini savunan muhalefet liderleri, bir kez daha ''Geçici Koruma Altındaki Suriyelileri geri göndereceğiz'' vurgusunda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT