1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Karamollaoğlu İran’ın Suriye’deki Katliamlarından Bahsetmeden İran’a Destek İstedi
Karamollaoğlu İran’ın Suriye’deki Katliamlarından Bahsetmeden İran’a Destek İstedi

Karamollaoğlu İran’ın Suriye’deki Katliamlarından Bahsetmeden İran’a Destek İstedi

​​​​​​​Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İran’ın Suriye’deki kaniçici ortakları Rusya ve Esed birlikte gerçekleştirdiği katliamların üstünü ustaca örterek İran’a destek istedi.

31 Mayıs 2019 Cuma 03:36A+A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında ABD ile İran arasında nükleer anlaşma ekseninde yaşanan gerginliğe değindi.

"ABD'nin adeta dünyada yeni bir savaş çıkarabilmek için ciddi bir çabanın içerisinde girmiş durumda" olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, ABD'nin İran'ı suçladığını belirtti. Saadet Partisi Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin ve İslam aleminin şu anda başka ihtilafları olanlar varsa bir kenara bırakıp İran'a sahip çıkmaları gerekir kanaatindeyim. Çünkü her ülkenin politikalarını diğer ülkeler bütünüyle tasvip etmeyebilirler. Ancak bunun silahla çözülme yoluna gidilmesi bu bölgenin bütünüyle ateşe atılması manasına gelir. Bundan dolayı şu kanaatteyim ki İslam İşbirliği Teşkilatı veya an azından D-8'ler süratle bir toplantıya çağrılıp bugün içine sürüklenmeye çalışılan kaostan dayanışma içinde kurtulmanın, çıkmanın yolunu aramalılar diye düşünüyorum. Bu bütün İslam ülkeleri üzerine bir vecibedir kanaatindeyim. Aynı zamanda uzun zamandır ihmal edilen birlikteliğin tekrar yaşanması ve hissedilmesinin de bir adımı olur diye düşünüyorum."

İran’ın Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlara hiç değinmeden, hatta satır aralarında İran’ı temize çıkararak "Suriye'nin üzerinde oynanan oyunlar hem İran'ı, hem Amerika Birleşik Devletleri'ni hem de Rusya'yı harekete geçirmiş vaziyette. Herkesin bir parmağı var. Ama kaybeden siviller oluyor. Yüzbinlerce, milyonlarca insan aç, sefil, yaralılar, hastalar, yaşlılar, hakikaten çok büyük rakamlara ulaştı." şeklinde konuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı, İdlib'de sivil katliamı olmadan adımların atılması gerektiğini dile getirdi. Karamollaoğlu, Türkiye, Rusya ve İran'ın düzenleyeceği toplantılarla bölgedeki sorunların çatışmadan çözülmesi yolunu bulması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, toplantı boyunca İran'ın Suriye'deki katliamlarındaki desteği ve rolünden hiç bahsetmedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun, Suriye'de katledilen 700 bin müslümandan, yurtlarından sürülen milyonlarca Müslümandan dolayı en ufak bir üzüntü açıklaması bile yapmayan, bunun tam tersi Esed ve Rusya ile birlikte bu gerçekleştirilen katliamları övüne övüne anlatan ve bunu kutsal bir savaş olarak katil bir devlete "Müslümanlar ihtilafları bir kenara bırakarak" cümlesi ile destek istemenin yorumunu okuyucularımıza bırakıyoruz.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

11 Yorum