1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Karadeniz’e en fazla dövizi getiren Araplar, bizim halkımız önyargılı!”
“Karadeniz’e en fazla dövizi getiren Araplar, bizim halkımız önyargılı!”

“Karadeniz’e en fazla dövizi getiren Araplar, bizim halkımız önyargılı!”

Trabzon’un turistik vilayeti Uzungöl’de gerçekleştirilen röportaj oldukça ilginç sosyo-kültürel veriler sunuyor!

05 Ağustos 2022 Cuma 11:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de bir süredir dezenformasyon yoluyla oluşturulan algının neticesi olarak yükselen ırkçılık başta mülteciler olmak üzere “Türkiyeli olmayan” herkesi hedef alıyor. İspanyol gazeteciden Arap turiste kadar bulaşan nefret dalgası medya ve ırkçı siyasetçiler tarafından popülizm adına kullanılıyor!

Trabzon Uzungöl ise Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği vilayetlerden birisi. Uzungöl’deki Arap turist yoğunluğu ırkçı çevreler tarafından birkaç kere gündem edilmeye çalışıldı. “Uzungöl’ün Araplaşması” olarak ifade edilen milliyetçi yaklaşım Trabzon’un genel ideolojik yaklaşımından cesaret alıyordu. Peki, Uzungöl’ün yerlisi bu konuda ne düşünüyor?

Ensonhaber’in Uzungöl’de gerçekleştirdiği röportajlar Uzungöl’ün yerlisi ile Uzungöl’e turistik amaçla gelen Türkiyelilerin yaklaşımı arasındaki farkları ortaya seriyor. Karadeniz bölgesinde güçlü olan milliyetçi eğilimlere karşı Uzungöllüler Arap turistlerin varlığından çok memnun. Uzungöl’e turist olarak gelen Türkiyeliler ise Arap turistler hakkında ezber, alışıldık ırkçı kalıpları tekrarlıyorlar.

Netice olarak bu durum bize ırkçı, milliyetçi bakış açısının önyargılarla zekaları nasıl körelttiğini bir kere daha kanıtlıyor. Röportaj yapılan konuşmacılardan birisi “Trabzonluların Uzungöl’e sahip çıkmamasından” kendince şikayet ederken bir başkası ise eskiden gelen “Yunanistanlı turistleri özlemle” anıyor.

Bu yaklaşımların akıl ve ahlak dışı olması bir yana Uzungöl’ün yerlileri ise Türkiyelilerin önyargılı bakış açısından dem vurarak bilen ile bilmeyen arasındaki farkı gözler önüne seriyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum