1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Karadavi’den Ruhani’ye Çağrı
Karadavi’den Ruhani’ye Çağrı

Karadavi’den Ruhani’ye Çağrı

Karadavi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçilmesi vesilesiyle Ruhani'ye kutlama mesajı gönderildiği belirtildi.

18 Haziran 2013 Salı 17:10A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi, "Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney ve ülkedeki radikal gruplarıMüslümanlarla değil, İslam düşmanlarıyla savaşmak için silah ve savaşçı gönderme konusunda ikna etmeye" çağırdı.

Karadavi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçilmesi vesilesiyle Ruhani'ye kutlama mesajı gönderildiği belirtildi. Mesajda, Karadavi'nin Ruhani'nin reformcu kimliğinden duyduğu memnuniyet dile getirilerek, şöyle denildi:

"Reformcu akımı temsil ederek, İran Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmanızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Tıpkı arkadaşımız eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi gibi bu karışık dünyamızda sizin de önceliğinizin reform olması bizleri sevindirıyor. Umarım, bu başarınız, ülkenin kalkınması ve halkın her kesiminin taleplerinin karşılanmasının bir basamağını teşkil eder."

Karadavi, mesajında, İslam'ın mezheplerin üstünde olduğunu halkların anlaması gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Ruhani'ye hitaben, "Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney ve ülkedeki radikal grupları, izledikleri siyaseti değiştirme ve Müslümanlarla değil, İslam düşmanlarıyla savaşmak için silah ve savaşçı gönderme konusunda ikna etmenizi ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

(HABER10)

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum