1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kanal İstanbul’un anlatılmayan detayları
Kanal İstanbul’un anlatılmayan detayları

Kanal İstanbul’un anlatılmayan detayları

AK Parti Grup Başkanı M. Tevfik Göksu Kanal İstanbul’un daha önce anlatılmayan detaylarını Habertürk'te açıkladı.

24 Nisan 2021 Cumartesi 18:59A+A-

ŞUAYP KOYTAK / HAKSÖZ-HABER

Habertürk’teki Açık ve Net programı birer gün arayla önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sonra da İBB AK Parti Grup Başkanı M. Tevfik Göksu’yu konuk ederek Kanal İstanbul meselesini masaya yatırdı.

Kübra Par’ın yönetimindeki programda Kanal İstanbul’dan Halk Ekmek’e, Sosyal yardımlardan İBB meclisindeki alınan kararlara, belediyenin borçlarından partizan istihdamlarına kadar birçok konuda sorulan soruları M. Tevfik Göksu cevaplandırdı.

Programa katılan Korkusuz yazarı Gürkan Hacır, Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ve Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk sordukları soruların cevabını bile beklemeden soru üstüne soru yağdırdılar.

M. Tevfik Göksu hiçbir soruyu geçiştirmeden bütün sorulara açık ve net cevaplar verdi.

Kanal İstanbul konusu yaklaşık 40 dakika sürdü (25.40 - 1.06 dk.) Kübra Par, M. Tevfik Göksu’nun açıklamaları karşısında ‘Kanal İstanbul konusunda çok büyük tartışmalar var ve ben gazeteci olarak fark ediyorum ki bugün son dönemde bu detayda açıklamayı bu akşam siz yapıyorsunuz.’ dedi.

Gerçekten de Göksu’nun anlattıkları; 8 yıldır süren çalışmalar, ÇET raporları, simülasyonlar, fizibilite etütleri vs. daha önce hükümet yetkililerinden ilgili bakanlıklardan duymadığımız detaylar ve bilgiler içeriyor.

“Lafla peynir gemisi yürümüyor, algıyla işler yürümüyor, algı bir süre sizi götürür ama hakikat onu boğar” diyor Göksu. Ama hakikat ortaya çıkarsa, çıkartılırsa yalanı boğar. Bugüne kadar böyle detaylı açıklamaların yapılmamış olması da AK Parti’nin zaafı diyelim.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum