1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kamalak'tan 'Cihad Parası'na Yalanlama
Kamalaktan Cihad Parasına Yalanlama

Kamalak'tan 'Cihad Parası'na Yalanlama

SP Genel Başkanı, cihad için toplanan paraların Erbakan'ın oğlu ve damadının zimmete geçirdiği iddialarını yalanladı.

12 Mart 2012 Pazartesi 12:40A+A-

Kamalak, cihad için toplanan paraların Erbakan'ın oğlu ve damadının zimmete geçirdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, iddiaların uydurma olduğunu söyledi.

CİHAN'ın haberi:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cihadın 'kesme' değil 'kötülüğü ortadan kaldırma' faaliyeti olduğuna da dikkat çekti.

tv8'de Erkan Tan'ın konuğu olan SP Genel Başkanı Kamalak, gündemi değerlendirdi. Cihad için toplanan paraların merhum Erbakan'ın oğlu ve damadının zimmete geçirdiği yönündeki iddialar ile ilgili Kamalak, "İnançlı veya inançsız, bir uydurma olduğu kesin. Oğuzhan Asiltürk net bir şekilde hayır diyor, 'benim böyle bir demecim yok' diyor. Bu olaylar bundan tam 20 yıl önce de gündeme getirilmişti. Cihad için toplanan paralar yardım için gönderilmişti. Cihad kesmek değildir, kötülüğü ortadan kaldırma faaliyetidir." dedi.

4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kamalak, "Biz zaten seçim meydanlarında hep 4+4+3 biçiminde olması gerektiğini vurguluyorduk. Kanaatimizce hükümet Saadet Partisi'nin peşine takılmış gözükmemek için son 3'ü 4 yaptı. Kabulümüz dedik. Ama bir endişemiz var, kapsam büyük ölçüde Bakanlar Kurulu'na bırakılmış. Meclis, yasa ile düzeltilmesi gereken bir konuyu hükümete bırakmış. Bir diğer önemli konu da şu: Çerçeve 4+4+4 diye çiziliyor da içini ne ile dolduracaksınız?" diye konuştu.

İmam Hatiplerin orta kısımlarının açılmasıyla ilgili Kamalak, şöyle konuştu: "İmam Hatiplerin orta kısmı tabii ki açılsın. Millet yolunu bulur. Milli irade selim olan yolu bulur. Millete güvenelim. Millet çocuğunu nereye göndermek istiyorsa göndersin. Yüzde 99'u Müslüman dediğimiz halk, evladının cahil kalmasını ister mi? Önüne set çekmeyelim."

Milli Eğitim Komisyonu'nda çıkan kavgayı da eleştiren Kamalak, "Kavgaları dindirmesi gerekenler kendileri kavga ediyor." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum