1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kamalak “Çatı”dan Memnun: “Cumhuriyet Halk PartiMİZ”
Kamalak “Çatı”dan Memnun: “Cumhuriyet Halk PartiMİZ”

Kamalak “Çatı”dan Memnun: “Cumhuriyet Halk PartiMİZ”

Mustafa Kamalak'ın CHP'nin bulduğu "çatı aday" mutluluğuna diyecek yok. O kadar ki konuşmasında “Cumhuriyet Halk PartiMİZ” dedi.

21 Haziran 2014 Cumartesi 15:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

SP lideri Mustafa Kamalak, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığını yorumladı ve az çok SP’nin seçimlerde renginin ne olacağını belli etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili "Düşünün neredeyse Allah kelamına, hatta Lafza-i Celal'e bile karşı çıkan bir zihniyet neticede, İslam İşbirliği Teşkilatının Genel Sekreterliğini yapmış olan bir ismi ortak aday olarak sunabiliyor. Bu kanaatimce hem Türkiye bakımından hem milletimizin açısından hem de Cumhuriyet Halk Partimiz bakımından sevindirici bir durum" dedi.

AA’nın geçtiği habere göre Kamalak, Saadet Partisi Genel Merkezindeki "İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Milli Görüş'ün bugüne kadar söylediği her şeyin zamanla hayata geçtiğini belirten Kamalak, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini gündeme kendilerinin getirdiğini ve 40 yıl sonra ancak bunun gerçek olabildiğini söyledi.

“CUMHURİYET HALK PARTİMİZ BAKIMINDAN SEVİNDİRİCİ”

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kamalak, "Cumhuriyet Halk Partimizin böyle bir ismi cumhurbaşkanlığına aday olarak göstermesi kanaatimce, Türkiye'nin tarihi seyiri bakımından son derece önemlidir. Düşünün neredeyse Allah kelamına, hatta Lafza-i Celal'e bile karşı çıkan bir zihniyet neticede, İslam İşbirliği Teşkilatının Genel Sekreterliğini yapmış olan bir ismi ortak aday olarak sunabiliyor. Bu kanaatimce hem Türkiye bakımından hem milletimizin açısından hem de Cumhuriyet Halk Partimiz bakımından sevindirici bir durum diye düşünüyorum. Her şey ama her şey aslına rücu edecektir" diye konuştu.

Saadet Partisinin tutumu ne olacak?

Kamalak, kendilerine "Kim cumhurbaşkanı olmalı, Saadet Partisinin tutumu ne olacak, parti hangi adayı destekleyecek" sorularının yöneltildiğine işaret ederek, "Bizim için, daha önce de ifade ettik; kimin cumhurbaşkanı olacağından ziyade, nasıl cumhurbaşkanı olacağı önemlidir. Özü itibariyle diyoruz ki biz, cumhurbaşkanı, bu milletin ruh köküne bağlı, aziz milletimizin tarihi değerlerine saygılı, mazlumun hakkını koruyan birisi olmalıdır" ifadesini kullandı.

Partilerinin yetkili organlarıyla ve gönüldaşlarıyla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacaklarını anlatan Genel Başkan Kamalak, ilk etapta diğer adayları da görmek istediklerini, cumhurbaşkanlığı seçimine daha 50 gün olduğunu ve zamanın sonuna kadar da bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum