1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Kâbil’deki Patlamayı Görüntüleyen Gazeteciler Darp Edildi!
Kâbil’deki Patlamayı Görüntüleyen Gazeteciler Darp Edildi!

Kâbil’deki Patlamayı Görüntüleyen Gazeteciler Darp Edildi!

Afganistan’ın Kâbil kentinde bu sabah düzenlenen bombalı saldırıyı haber yapmak için bölgeye giden gazeteciler, ABD destekli yönetime bağlı güçlerin şiddetine maruz kaldı.

26 Temmuz 2018 Perşembe 17:11A+A-

Mepa News sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Afganistan’ın Kâbil kentinde Taliban tarafından düzenlenen saldırıyı görüntülemeye çalışan basın mensupları bölgedeki Kâbil yönetimine bağlı güçler tarafından darp edildi.

Tüm kurallara uymalarına rağmen kendilerine karşı şiddet kullanıldığını ifade eden gazeteciler, kamera ve fotoğraf makinelerinin yere atılarak kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti.

Gazeteciler, patlama bölgesindeki tüm prosedürlere uydukları halde kendilerine bu denli bir şiddet uygulanmasına anlam veremediklerini ifade ederek, Kâbil yönetimi yetkililerini konunun takipçisi olmaya çağırdı.

Kâbil yönetimine bağlı güçlerin daha önce de birçok defa meydana gelen saldırılar sonrasında bölgede görüntü almaya çalışan gazetecilere yönelik şiddet kullandığı biliniyor.

Genellikle kamuoyuna sızdırılmaması gereken, fazla zayiatın olduğu saldırılarda gazeteciler bölgeye sokulmuyor, bölgeye girip görüntü almaya çalışanlara karşı da şiddet kullanılıyor.

Afganistan’ın Kâbil kentinde bu sabah Taliban tarafından ABD destekli yönetime bağlı istihbaratçıların konvoyuna yönelik düzenlenen bombalı araç saldırısında en az 4 kişi ölmüştü.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT