1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Japonların Kemalist yalanlara alet edilmesine tepki gösterildi
Japonların Kemalist yalanlara alet edilmesine tepki gösterildi

Japonların Kemalist yalanlara alet edilmesine tepki gösterildi

"Atakız" adlı sosyal medya kullanıcısı tarafından üretilen Kemalist propagandaya Japon sosyal medya kullanıcısı tepki göstererek: "Birisi bir şey söylemek isterken "Japonları" kullanmak yasaklansın." dedi.

12 Kasım 2022 Cumartesi 14:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya hesapları üzerinden Kemalist statükoculuğu ve tek adam/tek parti düzenini savunan 'Atatürk müdafaası' veren kullanıcılar, ürettikleri sosyal medya yalanları ile beğeni yağmuruna tutuluyor. Ancak yalanın alıcısının da olmadığı Türkiye'deki gerçekleri dile getirenler linçlenmekten kurtulamıyor. 

Yalanlarına alıcı bulmakta mahir olan Kemalist sosyal medya kullanıcıları da 'Japonları' ürettikleri yalanlarına şahit tutarak büyük yalanlarıyla kamuoyuna Mustafa Kemal'i sevdirdiklerini düşünüyorlar. 

Japon sosyal medya kullanıcısı Yoshi Enomoto da bu duruma tepki göstererek Türkiye'deki birçok sosyal medya kullanıcısının yalanlarına şahit olarak Japonları göstermelerine tepki gösterdi. 

Japon sosyal medya kullanıcısı Yoshi, Mustafa Kemal'i anlattığı iddia edilen animasyon tarzındaki yapımın "Japonlar yaptı" denerek paylaşılmasına tepki göstererek, "Hayır Japonlar yapmadı. Birisi bir şey söylemek isterken "Japonları" kullanmak yasaklansın. Yeter artık, Japonlar hakkında yalan yanlış bilgilere karşı tvit atma diyorlar. Ay qardaş benim değil, onların atmaması lazım ki tepki vermeyeyim. Ayrıca genel olarak fake bilgilere karşı çıkıp araştırmayı teşvik etmemiz önemli çünkü internette ne görürse inanan insanlar var." dedi. 

 

japon-kemalist.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum