1. HABERLER

  2. HABER

  3. İzmir'deki Operasyonda 11 Zanlı Adliyede
İzmir'deki Operasyonda 11 Zanlı Adliyede

İzmir'deki Operasyonda 11 Zanlı Adliyede

İzmir'deki operasyonda, DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 11 zanlı adliyeye sevk edildi.

20 Kasım 2015 Cuma 15:48A+A-

Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlanan zanlıların "susma hakkını" kullandıkları öğrenildi.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.

- İllegal gösterileri organize ettikleri iddiası

Terörle Mücadele, İstihbarat, Özel Harekat, Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlükleri, Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle bomba imha uzmanlarının bulunduğu 250 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, İzmir'deki illegal gösterileri organize ettikleri ileri sürüldü.

Şüphelilerin evlerinde, Güzeltepe Ege Kültür Sanat ve Müzik Derneği ile Doğançay Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel dokuman, örgütsel yayın ve dijital veri ile av tüfeği fişeği ele geçirildiği öğrenildi.

Doğançay Mahallesi'nde inşa ettikleri 2 barakada suç unsurlarını sakladıkları ve gizli toplantı yaptıkları belirlenen şüphelilerin vatandaşlara baskı kurdukları, mahalle sakinlerini illegal gösterilere katılmaya zorladıkları ileri sürüldü.

Dün, Bayraklı, Çiğli, Buca, Menemen, Konak ve Narlıdere ilçelerinde DHKP-C'ye yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler arasında Gezi Parkı odaklı olaylarda başından yaralanan Mustafa Ali Tombul, annesi Şenay Hanoğlu'nu örgütün ölüm orucunda kaybeden Erdem Hanoğlu'nun da bulunduğu öğrenilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT