1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İzmir’de Başörtülü Öğrencilere Yine Sürgün
İzmir’de Başörtülü Öğrencilere Yine Sürgün

İzmir’de Başörtülü Öğrencilere Yine Sürgün

İzmir'de iki ilköğretim öğrencisi daha başörtülerinden dolayı başka okula sürgün edildi.

07 Aralık 2011 Çarşamba 12:32A+A-

Konak Yeşiltepe 26 Ağustos İlköğretim Okulunda okuyan sekizinci sınıf öğrencisi Merve BAŞ ve yedinci sınıfta okuyan Şehadet BAŞ kardeşler, başörtülü olarak okula geldikleri gerekçesiyle sürgün edildi.

Okulların açılmasından bu yana kızlarının başörtülü bir şekilde sınıflarında öğrenim gördüklerini söyleyen Baba Kadir Baş, kızları hakkında çıkan bu kararın haksız olduğunu söyleyerek, “Kızlarım Allah’ın emri olan başörtülerini kesinlikle çıkarmayacaklar ve kanunların bize tanımış olduğu bir şekilde yani başörtülüleriyle sınıflarında eğitimlerine devam edecekler, bizi kimse keyfi uygulamalarıyla bundan vazgeçiremez.” dedi.

Yakın Okul Varken 45 Dakika Uzaklığındaki Okula Sürgün, Suç Üstüne Suçtur

Sürgün kararının bir zulüm olduğunu söyleyen Baş, sözlerine şöyle devam etti: “Kızlarımın şu ana kadar hiç kimseye karşı en ufak bir saygısızlığı olmamıştır. Bu gerek öğretmenleri olsun, gerekse arkadaşları olsun. Onların tek suçları başörtülü olarak okula gelmeleri. Bundan dolayı kızlarım hakkında sürgün kararı çıktı. Dün okula gittiğimde bu kararı bana tebliğ ettiler. Bizzat ben kendim sürgün edildikleri İnkılap İlköğretim Okulunu görmeye gittim, evden yaya olarak bu okula gitmem tam 45 dakikamı aldı. Evimizin yakınında birkaç tane okul olmasına rağmen, kızlarımın bu okula sürgün edilmesi yönetmeliğe aykırı ve suç üstüne suçtur.

Okul Yolunda Ne Dolmuş, Ne Otobüs, Ne de Servis Çalışıyor

Gidecekleri okul yolunun, herhangi bir sarsıntıda veya depremde yıkılma tehlikesi olan bir bölgede olmasından dolayı araçlara kapatıldığını ifade eden baba, “Dolayısıyla okul yolunda ne dolmuş, ne otobüs, ne de servis çalışıyor, kızlarım mecburen bu yolu yürüyerek gidecekler, bu da çok zordur ve yolda bir çok tehlikeyle karşılaşabilirler. Kız olmaları büyük bir tehlike, önlerine hırsızlar çıkabilir, alkolikler çıkabilir, her şey olabilir. Ben kesinlikle bunda art niyet görüyorum, öğrencileri okulu bıraktırmaya çalışıyorlar.” dedi.

Son olarak Kadir Baş, yetkililerden bu haksız ve kanunsuz karardan vazgeçmelerini istedi.

Kaynak: TESSEP

HABERE YORUM KAT

1 Yorum