1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İÜ’lü Öğrenciler Suriyeli Mazlumların Yanında
İÜ’lü Öğrenciler Suriyeli Mazlumların Yanında

İÜ’lü Öğrenciler Suriyeli Mazlumların Yanında

İstanbul Üniversitesi Bizim Çocuklar Gençlik Hareketi tarafından Beyazıt’ta sergi ve basın açıklaması etkinliği yapıldı. (FOTO)

08 Kasım 2012 Perşembe 16:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de insanlığa karşı işlenen zulüm gittikçe daha da artarken dün İstanbul Üniversitesi gençleri yapılan katliamı halka sergilemek için Beyazıt Meydanında bir fotoğraf sergisi düzenledi.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından ilgi toplayan program sonrasında, öğrenciler İstanbul Üniversitesi merkez kampusunun bulunduğu Beyazıt Meydanında gösteri düzenledi. Gösteride Esed karşıtı slogan atan öğrenciler Suriye direnişinin yanında yer aldıklarını ifade ettiler. Ayrıca Halep'te Esed güçleri tarafından esir alınan gazeteci Başar Fehmi ve Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılması çağrısında bulundular.

“Bizim Çocuklar Platformu” başkanı Berat Büyük'ün okuduğu basın açıklamasının tam metni:

Zulme Sessiz Kalan Dilsiz Şeytandır!

Değerli İstanbul Üniversiteli kardeşlerim, kıymetli basın mensupları;
Burada günümüzde yaşanmakta olan ve kayıtsız kalamayacağımız, Suriye'deki kardeşlerimize uygulanan insanlık dışı katliamı protesto etmek ve Suriyeli mazlum halka destek vermek amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

Ortadoğu'da halkına kan kusturan 'bebek yüzlü katil Esed'in kadın, çocuk, yaşlı demeden her gün uyguladığı, insanlık dışı katliama kayıtsız kalmak bir vicdan meselesidir. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır. Bugün Çin, Rusya ve İran başta olmak üzere emperyalist güçlerin kuklalığını yapmakta olan Esed'in şunu iyi bilmesi gerekiyor ki her şeyden ve herkesten büyük Allah vardır.

Kukla devlet Esed'in yaptıklarına başta İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın artık bir dur deme vakti gelmiştir. Buradan, 79 gündür Suriye'nin Halep kentinde Esed güçleri tarafından esir alınan gazeteci kardeşlerimiz; Başar Fehmi ve Cüneyt Ünal'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Suriye'de 1 buçuk yıldır devam eden olaylarda 39 bin 320 masum insan katledildi ve her geçen dakika katledilmeye devam ediyor.

Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz; artık yeter!

Suriye'de insanlar Esed güçleri tarafından katlediliyor, Suriye'de kadınlara Esed güçleri tarafından tecavüz ediliyor! Suriye'de çocuklar Esed güçleri tarafından kalleşçe öldürülüyor! Suriye'de Esed yönetimi insanlık suçları işliyor!

Artık yeter! Ey Esed senin de sonun toprak olacak elbet!

Katil Esed'e dünyada ve Türkiye'de destek veren zalimlerde en az katlil Esed kadar kana bulanmışlardır. Tarih bu zalimleri mazlumların kanında boğacaktır. Kutlu direnişe en başından itibaren destek veren ve insanlığın sesi olmayı bir kez daha ispatlamış olan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yetkililerine teşekkürü bir borç biliriz. Suriyeli kardeşlerimiz unutmamalıdır ki; Türk milleti bu kutlu direnişte her zaman mücahidlerin yanındadır. Bizler inanıyor ve iman ediyoruz ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

İstanbul Üniversitesi Bizim Çocuklar Gençlik Hareketi

istanbul-universitesi-iu_suriye_bizim-cocuklar_sergi-protesto03.jpg

istanbul-universitesi-iu_suriye_bizim-cocuklar_sergi-protesto04.jpg

istanbul-universitesi-iu_suriye_bizim-cocuklar_sergi-protesto01.20121108170300.jpg

istanbul-universitesi-iu_suriye_bizim-cocuklar_sergi-protesto02.jpg

istanbul-universitesi-iu_suriye_bizim-cocuklar_sergi-protesto05.jpg

istanbul-universitesi-iu_suriye_bizim-cocuklar_sergi-protesto06.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum