1. HABERLER

  2. HABER

  3. İÜ'de TKP’lilerden Sivas Provokasyonu
İÜde TKP’lilerden Sivas Provokasyonu

İÜ'de TKP’lilerden Sivas Provokasyonu

İstanbul Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili Müslüman Öğrenciler bir basın açıklaması yaptı.

15 Mart 2012 Perşembe 19:39A+A-

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampusunda 14 Mart Çarşamba günü TKP’ye ait afiş ve bildirilerde geçen “Gericiler sürüsü”, “Sivas’ın hesabını soracağız!” gibi Müslümanlara karşı hakaret içeren ifadelere Müslüman Öğrenciler tepki göstererek “Düzenin muhbirleri kimseden hesap soramaz!” yazılı afiş astılar. Bunun üzerine toplanan 30-40 kişilik TKP ve Öğrenci Kolektifleri’nden oluşan bir grup, Müslüman öğrencilerin üzerine yürüdü. Çevik kuvvetin araya girmesiyle olay daha fazla büyümeden yatıştı. Fakat tansiyon düşmedi. Yaşanan gerilim 15 Mart Perşembe gününe taşındı.

TKP bugün de aynı provokatif ve tahkir edici tutumunu devam ettirince İÜ merkez kampusunda sözlü sataşmalar kavgaya dönüştü. Müslüman Öğrencilerden ve TKP-Öğrenci Kolektifleri adlı gruplardan yaralananlar oldu.  Yaşanan olaylardan sonra ayrıca bir Müslüman öğrenci gözaltına alındı.

Görüşme imkanı bulduğumuz Müslüman Öğrenciler yaşanan arbedenin Sivas olayları ile alakalı olmadığını buna rağmen olayın TKP ve TKP’ye yakın medya organları tarafından yalan yanlış bir şekilde aktarıldığını ve Müslüman Öğrencilerin kendilerine saldırması gibi asılsız iddialarla yansıtıldığını söyledi.

Müslüman Öğrenciler, özellikle TKP’nin Müslümanların polisle işbirliği yaptığına dair çirkin iftiralarla olayı açıklamasına karşın kendilerinin "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" misali, üstelik utanmadan her olaydan sonra emniyete şikayette bulunduklarını, bunun ise tam anlamıyla ‘düzenin muhbirliği’ anlamına geldiği dile getirerek TKP'lilerin gerçek yüzünü ortaya koydular. Yine TKP’nin yayın organlarında iddia edildiği gibi ‘yaktık, yine yakarız’, ‘daha fazla Sivas’ ifadelerinin tamamen TKP’nin hayal gücünün eseri olduğunu ve kesinlikle Müslümanların ağzından bu türden ifadeler çıkmadığını belirttiler.

TKP'nin daha önce de İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmekle düşünce ürettiğini zannettiğini söyleyen Müslüman Öğrenciler; TKP'nin Kemalist ideolojinin bekçiliğine soyunduğunu, aydınlanma ve ilerleme siyasetini despotik bir silah olarak İslam'a ve Müslümanlara karşı kuşandığını vurguladılar.

Müslüman Öğrenciler, sosyalist devrimcilik tiyatrosu oynayarak gerginlik ve çatışma ortamından nemalanmayı hedefleyen TKP adlı sosyal-faşist örgütün provokasyon kokan bu tür azgınlıklarına karşı gerekli cevabı vermekten çekinmediklerini ancak bu karanlık oyuna gelmeyeceklerini de belirttiler. Ayrıca Müslüman Öğrenciler konuya ilişkin bir basın açıklaması metni yayınladılar. Basın açıklamasında olaylara ilişkin ayrıntılara yer verildi.

HAKSÖZ-HABER

Yapılan Basın Açıklaması:

Basına ve Kamuoyuna

Bismillahirrahmanirrahim...

         “Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.”

 ( Hucurat Suresi – 6 )

         İstanbul Üniversitesi merkez kampüsünde 15.03.2012 tarihinde Müslüman Öğrenciler ile TKP-Öğrenci Kolektifleri-Gençlik Muhalefeti arasında meydana gelen kavga, 14.03.2012 tarihinde yaşanan gerginliğin devamı olarak meydana gelmiştir.

         İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmeyi kendisine ilke edinen bu güruh, Sivas olaylarının popülaritesinden yararlanarak olayı İslam'a ve Müslümanlara mal etmeye çalışarak yine aynı ahlaksız siyasetini sürdürmüştür. Müslüman Öğrenciler Sivas olaylarının düzenin bir oyunu olduğunu çok iyi bilmektedirler. Bunun hangi güç odakları tarafından tezgahlandığının farkındadırlar. Ancak bunu kullanmaya çalışıp kendine görev çıkarmaya çalışanlar Sivas olaylarını yapan derin güçlerle aynı kişilerdir.

         Bu öğretim yılının başından beri eline geçirdiği her fırsatta İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmekten geri durmayan bu gruba, Müslüman Öğrenciler bugüne kadar sabretmiştir. Ayrıca müdahale haklarını da kendilerinde saklı tutmuşlardır. Bugün bu müdahale hakkını kullanmışlardır. Yaşanan olayların Sivas olaylarıyla bir ilgisi yoktur.

         14.03.2012 tarihinde karşılıklı afişlemeler üzerine toplanan bu grup, İslam'a ve Şeriat'a hakaret içeren sloganlarla 6 kişi olan Müslüman Öğrencilerin üzerine kalabalık bir şekilde yürümeye çalışmıştır. Olayın devamında okula giren Çevik Kuvvet, kalabalık gruba müdahale etmeye çalışmıştır. Bunun üzerine Polis'in okulda siyasi bir taraf olamayacağını ifade eden Müslüman Öğrenciler, Çevik Kuvvet'in karşısında durmuştur. Ve gerginlik yaşanmaması için, Polis'in okulu terk etmesi koşuluyla afişlerini indirerek okuldan ayrılmışlardır.

         Ertesi gün çeşitli fakültelerden toplanan TKP-Öğrenci Kolektifleri-Gençlik Muhalefeti'ne mensup 45-50 öğrenci sopa ve soda şişeleriyle okula girerek olayların bu boyuta ulaşmasına sebep olmuştur. Sayıları 15 kişi olan Müslüman Öğrenciler, Sivas Olayları üzerinden İslam'a ve Müslümanlara hakaret eden bu gruba müdahale haklarını kullanmışlardır.

         TKP-Öğrenci Kolektifleri-Gençlik Muhalefeti mensubu öğrenciler, olaylardan sonra basına ve medyaya verdikleri ifade ve demeçlerle olayları çarpıtarak ve iftira atarak her zamanki ahlaksızlıklarını sürdürmüşlerdir. Olaylar esnasında bu grubun belirttiği gibi, Müslüman Öğrenciler tarafından Sivas'la alakalı hiçbir slogan atılmamıştır. Ayrıca Polis'le işbirliği yapanlar, Müslüman Öğrencileri Polis'e şikayet ederek suç duyurusunda bulunanlardır. Ki olaydan sonra polis Müslüman bir öğrenciyi hakkında şikayet var diye göz altına almıştır.

         Herkesin bildiği gibi Müslüman Öğrencilerin düzenin hiçbir unsuruyla ne fikri ne de başka bir şekilde hiçbir benzerliği yoktur.

         Son olarak Müslüman Öğrenciler, Allah'ın Dini dışında hiçbir sistemin savunuculuğunu ve sözcülüğünü yapmamıştır ve yapmayacaktır. İslam'a ve Müslümanlara yapılan hakaretler, Müslüman Öğrenciler tarafından hiçbir şekilde yanıtsız bırakılmayacaktır.

         “Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.”

( Saff Suresi – 8 )

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLER

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum