1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsveç, YPG ile PKK arasında bağ olduğunu yeni anladı
İsveç, YPG ile PKK arasında bağ olduğunu yeni anladı

İsveç, YPG ile PKK arasında bağ olduğunu yeni anladı

İsveç Dışişleri Bakanı, "Söz konusu YPG ve PYD gibi örgütler, Avrupa Birliği'nin (AB) terör listesinde bulunan PKK ile aralarında bağlantı olduğundan Türkiye ile aramızı bozmamak için bu örgütlerle aramıza mesafe koyacağız" dedi.

05 Kasım 2022 Cumartesi 20:21A+A-

İsveç ve Finlandiya'nın, NATO’ya katılım için Türkiye’yi ikna etme çabalarına karşılık olarak Türkiye'nin, PKK ve YPG'ye verilen tüm desteğin çekmesi talebi karşılık bulmaya başladı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, terör örgütü olarak nitelendirilen YPG ile aralarına mesafe koyacaklarını söyledi.

İsveç'in devlet radyosu SR'ye açıklamalarda bulunan Billström, "Söz konusu YPG ve PYD gibi örgütler, Avrupa Birliği'nin (AB) terör listesinde bulunan PKK ile aralarında bağlantı olduğundan Türkiye ile aramızı bozmamak için bu örgütlerle aramıza mesafe koyacağız" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da TV4 kanalına PKK ile yakın ilişkide olanlarla işbirliği yapamayacaklarını kaydederek, "Kararımız çerçevesinde, İsveç topraklarında terörizm için para toplayan veya destekleyen tüm faaliyetlere sıkı bir şekilde karşı çıkacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT