1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. İsveç milletvekili Mehmet Kaplan Sınırdışı Edildi
İsveç milletvekili Mehmet Kaplan Sınırdışı Edildi

İsveç milletvekili Mehmet Kaplan Sınırdışı Edildi

siyonist İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sırasında siyonistlerce gözaltına alınan İsveç Meclisinin miletvekili Mehmet Kaplan, İsveç'e döndü.

02 Haziran 2010 Çarşamba 00:23A+A-

Gece TSİ 22.45'de Münih aktarmalı uçakla Stockholm Arlanda Havaalanı'na gelen Mehmet Kaplan'ı, havaalanında eşi Feride Kaplan ile kardeşi, yakınları, arkadaşları ve üyesi olduğu Çevre Partisi yetkilileri karşıladı.

Mehmet Kaplan, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaplan, yeniden evde olmaktan memnun olduğunu ancak hayatını kaybedenler için üzüldüğünü belirterek, yaşananların korkunç olduğunu ve İsrail askerlerinin konvoyda bulunan gemilere korsanlar gibi müdahale ettiğini kaydetti.

Kaplan, İsrail'in, yardım konvoyunda bulunan gemilere, havadan çok sayıda helikopter ve deniz botuyla yüzleri maskeli askerlerle müdahale ettiğini anlatarak, konvoydaki gemilerin uluslararası sularda olduğunu ve gemilerdekilerin silahlarının bulunmadığına dikkati çekti. Kaplan, İsrail askerlerinin saldırısından sonra iki gün tutuklu kaldığını ve bugün sınırdışı edildiğini sözlerine ekledi. (Zaman)

HABERE YORUM KAT