1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul’dan Sur’a Dost Kervanı
İstanbul’dan Sur’a Dost Kervanı

İstanbul’dan Sur’a Dost Kervanı

Sultangazi'de çeşitli kurum ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın desteğiyle 3 TIR giyecek ve temel ihtiyaçlardan oluşan “Dost Kervanı” Diyarbakır Sur'da hendek zulmü mağduru halka ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı.

18 Ocak 2016 Pazartesi 20:48A+A-

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultangazi Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü, Eğitim Bir Sen İstanbul 2 nolu şubesi, Mehmet Akif Ersoy Camii Eğitim Merkezi, İHH ve İYİLİKDER'in katkılarıyla “Dost Kervanı” projesi hayata geçirildi.

Sultangazi Hükümet Konağı karşısında düzenlenen tören ile “Dost Kervanı” Diyarbakır Sur'da yaşayan hendek siyaseti mağduru halka yardım için dualar eşliğinde yola çıktı. Sultangazi'de ilk orta ve lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler, yardım kampanyasına biriktirdikleri harçlıklar ve evlerinde bulunan gıda malzemeleri ile destek verdi. Okullarda toplanılan gıda malzemeleri gönüllü eğitimciler ve Suriyeliler tarafından paketlenerek TIR'lara yüklendi.

Diyarbakır Sur'da yaşayanlar ile sürekli irtibat halinde olduklarını ifade eden Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, “Bölgedeki arkadaşlarımız yaşanan durumu bize anlattılar. Bizde Kaymakamlığımız ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir kampanya yaptık. Bu kampanyayı önemli kılan husus, bu yardım meselesini bütün öğrencilerimizin gündemine soktuk. Buradaki temel amacımız bütün etnik kökenlerin bir olduğunu vurgulayabilmek” şeklinde konuştu. (İHA)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT