1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da Gün İçinde 2 Bomba Paniği
İstanbulda Gün İçinde 2 Bomba Paniği

İstanbul'da Gün İçinde 2 Bomba Paniği

Sabah saatlerinde Beşiktaş'ta yaşanan bomba paniğinin ardından bu kez bombanın adresi Gaziosmanpaşa oldu.

02 Nisan 2012 Pazartesi 14:30A+A-

 

İstanbul’da sabah saatlerinde Beşiktaş’ta patlayan bombanın ardından Gaziosmanpaşa’da da bomba paniği yaşandı.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı yanındaki bir çöp tenekesine konulan ses bombası patladı.

Patlama sonucunda iki kişi hafif yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. Patlama nedeniyle kaymakamlıkta maddi hasar meydana geldiği belirtiliyor. 

Dolmabahçe’de de Bombalı Gün

Sabah saatlerinde de Dolmabahçe’de cadde kenarında yol süpüren belediye temizlik işçilerinin fark ederek polise ihbarda bulunduğu paketten bomba çıktı.

Bomba imha uzmanlarının çevre güvenliği aldıktan sonra, robot yardımı ile imha ettiği paket büyük bir gürültü ile patladı. Alınan çevre güvenliği nedeniyle sabah saatlerinde Beşiktaş-Karaköy arasındaki araç trafiği, çileye dönüştü. 

Dolmabahçe ile, Swiss Otel’in servis kapısına çıkan Vişneli Tekke Sokağın köşesinde saat 08.00 sıralarında, belediyenin ışıklı panolarına ait elektrik panosunun kenarında, bir temizlik işçisi, paketi görerek polise ihbar etti. 

Polis çevre güvenliği aldıktan sonra, bomba imha uzmanlarından yardım istedi. Bomba imha uzmanları, olay yerinde bir süre inceleme yaptıktan sonra şüpheli paketi fünye yerleştirerek robot yardımı ile uzaktan patlattı. Büyük bir gürültü ile patlama olurken, yapılan incelemede, pakette bomba olduğu belirlendi. Uzmanlar uzun süre çevrede inceleme yapıp, parça topladı. Edinilen bilgilere göre, bombanın el yapımı, zaman ayarlı, parça tesirli, basınç etkili olduğu öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT