1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul'da 7 Tünele Onay
İstanbul'da 7 Tünele Onay

İstanbul'da 7 Tünele Onay

İstanbul trafiğini rahatlatacak tünel projelerine ilişkin plan ve plan değişiklikleri teklifi İBB Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

19 Haziran 2016 Pazar 05:20A+A-

İstanbul trafiğini rahatlatacak Büyükçekmece-Esenyurt-Avcılar-Küçükçekmece-Bahçelievler-Bayrampaşa ve Sarıyer Kilyos tünelleri projelerine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan ve plan değişiklikleri teklifi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

İBB Meclisinin Saraçhane'deki belediye binasında yapılan toplantıda, Büyükçekmece-Esenyurt-Avcılar-Küçükçekmece-Bahçelievler-Bayrampaşa ve Sarıyer Kilyos tünelleri projelerine ilişkin teklif görüşüldü.

Çalışma kapsamında, İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafiği rahatlatmak için şehrin ana arterleri E-5 ve E-6 karayollarını bağlayacak birbirinden bağımsız 6 tünel yapılacak. Büyükçekmece-Esenyurt-Avcılar-Küçükçekmece- Bahçelievler-Bayrampaşa hattında yaklaşık 23 kilometre uzunluğundaki tünellerin 2,5 milyar liraya mal olması öngörülüyor. Ayrıca, 6 kilometre uzunluğunda Sarıyer Kilyos Tünelinin de yapımı gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece-Bayrampaşa arasındaki hatta bulunan 6 tünelden günde 300 bin, Sarıyer Kilyos Tünelinden ise 40 bin aracın geçmesi bekleniyor.

Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Tünellerin yapımına bu yıl başlanması planlanıyor.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT